PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festivals de senderisme: Alt Empordà Sea Walking. Del 25-27 de setembre del 2020

Seguim amb els articles sobre els Festivals de Senderisme del Pirineu, una iniciativa molt especial que un any més ens ajuda a descobrir els indrets més amagats o més autèntics de la nostre serralada pirinenca. El quart d’aquest any és l’Alt Empordà Sea Walking, dut a terme a la comarca més oriental del Pirineu, on aquesta serralada es troba amb el mar. Aquest indret coneixerem les serres de l’Albera i de Rodes, territoris amb molta bellesa visual dels seus paisatges, la majoria d’ells protegits i amb una gran xarxa de camins. A continuació, us presentarem els programa de les experiències dels dies 25-27 de setembre:

Seguim amb els festivals de senderisme d’aquest any amb la segona edició de l’Alt Empordà Walking Festival -amb col·laboració amb Costa Brava-Empordà Turisme-, un territori molt especial, ja que és l’indret on els Pirineus toquen el nostre mar, la Mediterrània. La organització del festival proposa la combinació de senderisme amb navegació per així gaudir de paisatges terrestres i marítims. L’oferta es complementa amb activitats d’observació de fauna, rutes per formacions geològiques o descobriment de megàlits. Seguidament, trobareu les experiències proposades d’aquest festival o podeu clicar al següent enllaç:

DIVENDRES 25 de setembre:

  • Prehistòria al capvespre! (18h) Una bonica ruta fins que és pongui el sol pel PN del Cap de Creus. Dintre aquest espai natural descobrirem dolmens, restes visigòtiques i alguns que altre menhirs. Podrem interpretar les restes culturals i arquitectòniques que configuren l’actual paisatge, amb un tast mentre es pon el sol. Duració d’unes 3:30h amb dificultat mitja. 

DISSABTE 26 de setembre:

  • Contrast de paisatges (9h) Un itinerari on vorejarem la costa per els penyasegats de les Planasses on veurem els bunkers de la guerra civil fins arribar a la Cala Montgó, dins el Parc natural del Montgrí. Arribarem fins al port de L’Estartit on ens esperarà el vaixell dels Creuer Marenostrum, per fer a alta mar una degustació de pa amb tomata amb anxoves i vi DO de L’Empordà.
  • Descobreix la vegetació de Cap Ras! (11h) Un entretingut recorregut per la zona de Cap Ras, al nord de Llançà, per a conèixer les plantes característiques d’aquests ambients litorals, sovint molt desconegudes. Per a finalitzar farem un tast de vins naturals del Cap de Creus amb Mas Estela a la platja de Canyelles. 
  • De fora vingueren… (16:30h) Farem una visita al nucli històric de Vilanova de la Muga, a l’església de Santa Eulàlia i les seves pintures. Finalment arribarem al rec del molí, per on anirem caminant i observarem la vegetació i la fauna d’aquest curs d’aigua, per tal d’identificar les plantes i animals exòtics o conèixer les seves problemàtiques.

DIUMENGE 27 de setembre:

  • Boscos de les salines! (9h) Preciosa ruta per la part més alta del Massís de les Salines, descobrint lloc emblemàtics com la Mare de Déu de les Salines, el Coll de Pou o el Moixer (1443 m) on es pot gaudir d’unes vistes impressionants de l’Empordà i la badia de Roses, l’Alta Garrotxa, el Rosselló i el Canigó. Finalment un tast de producte de proximitat per recuperar forces!
  • El petit romànic del baix Fluvià (9h) Entre romànic gaudirem de vistes sobre la plana de l’Empordà, els seus conreus i els espectaculars boscos de ribera i alzinars frondosos, on podrem observar la fauna característica de la zona. Travessarem els nuclis antics de les poblacions on podrem visitar les esglésies romàniques de la zona. Tot un espectacle variat de colors i construccions, acompanyat amb vi, mel i patè de proximitat!

Aquest és només un petit resum de les principals activitats de cada dia, però n’hi ha moltíssimes més! A continuació trobarem el video promocional del festival de senderisme de la zona de l’any passat.

Així doncs, moltes experiències per gaudir d’un cap de setmana súper intens i especial! Te’l perdràs? Us recomanem visitar la web del festival https://festivalssenderismepirineus.cat/altemporda2020 on podreu informar-vos de totes les propostes i dubtes que tingueu! Estigueu atents als següents festivals!

             Col·labora:

Tradueix »