PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festivals de senderisme: Ripollès Discovery Walking. Del 16-18 d’octubre del 2020

Seguim amb els articles sobre els Festivals de Senderisme del Pirineu, una iniciativa molt especial que un any més ens ajuda a descobrir els indrets més amagats o més autèntics de la nostre serralada pirinenca. El vuitè d’aquest any és el del Ripollès, on descobrir la petjada de la cultura mil·lenària, a través de monestirs, esglésies romàniques o barraques de pastors. Podrem gaudir de les valls de Ribes i Camprodon, i d’un dels últims parcs naturals de Catalunya, el PN de les Capçaleres del Ter i del Freser que protegeix espais naturals de gran valor paisatgístic, entre d’altres. A continuació, us presentarem els programa de les experiències dels dies 16-18 d’octubre:

Seguim amb els festivals de senderisme d’aquest any amb la segona edició del Ripollès Walking Festival -amb col·laboració amb IDAPA-, un territori que podrem gaudir i descobrir aquesta tardor, amb unes coloracions espectaculars tan a les fagedes com les rouredes, essent paisatges de pel·lícula! Coneixerem rutes precioses per gorgs amagats, salts d’aigua, amb algun circuit d’orientació. A continuació podem trobar algunes de les moltes experiències proposades d’aquest festival o podeu clicar al següent enllaç:

DIVENDRES 16 d’octubre:

  • DESCOBERTA DEL CIRC D’ULLDETER I L’ANTIC REFUGI A LA VALL DE CAMPRODON (9h) Excursió circular preciosa pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i descoberta de la seva flora i fauna. Ascendirem fins a la cota 2500m per visitar el naixement del riu Ter, passant pel refugi nou d’Ulldeter i les restes del Vell, fins a sota de Gra de Fajol on podrem contemplar l’espectacular paisatge panoràmic de la vall de Camprodon!
  • GIMCANA PEL MUSEU ETNOGRÀFIC DE RIPOLL (19h) Gaudirem de l’activitat cultural del festival de senderisme i descobreint el primer
    museu d’etnografia de Catalunya d’una manera ben especial: a través d’una gimcana que podrem fer en grup, família o amics!

DISSABTE 17 d’octubre:

  • CARENANT LA SERRA DE MONTGRONY (9:30h) Una entretinguda caminada de descoberta de la serra de Montgrony, límit natural entre el
    Prepirineu i l’Alt Pirineu, i mirador privilegiat del Parc Natural de les Capçaleresdel Ter i del Freser. Excursió de carena amb un desnivell considerable, cal tenir bon nivell!
  • VOLTA AL PUIG DE LES TRES CREUS: ITINERARI DE NATURA I VISITA AL MOLÍ FARINER (16h) Realitzarem un itinerari circular entorn al Puig de les Tres Creus de Sant Joan de les Abadesses, identificant diferents hàbitats naturals: bosc de ribera, pinedes amb sota pastura, roureda de pènol i prats oberts. 

DIUMENGE 18 d’octubre:

  • EXCURSIÓ PER L’ESPECTACULAR CAMÍ EQUIPAT A LA VALL DE FRESER (9h) Al 1907 és va construir una de les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya al municipi de Queralbs. És gràcies a aquests canals que construïren per captar l’aigua, que podrem visitar amb una excursió de vertigen, caminar per sobre la canal -en alguns casos assegurada amb una línia de vida per garantir la nostra seguretat-. Una de les experiències més boniques per descobrir un dels racons més especials del Pirineu Oriental!
  • PHOTOTREKKING ENTRE LLANARS I VILALLONGA DE TER (10h) Realitzarem una ruta lineal que, tot i estar entre dos pobles importants, és molt poc transitada. Descobrirem entre boscos i prats de dall indrets amagats, on podrem gaudir del phototrekking i fotografiar paisatges d’allò més bonics. 

Aquest és només un petit resum de les principals activitats de cada dia, però n’hi ha moltíssimes més! A continuació trobarem el video promocional del festival de senderisme de la zona de l’any passat.

Així doncs, moltes experiències per gaudir d’un cap de setmana súper intens i especial! Te’l perdràs? Us recomanem visitar la web del festival https://festivalssenderismepirineus.cat/valldeboi2020 on podreu informar-vos de totes les propostes i dubtes que tingueu! Estigueu atents als següents festivals!

             Col·labora:

Tradueix »