MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Descoberta del Torrent de la Font Seca des del mirador d’Escobairó (Cerdanya)!

Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una ruta molt especial que ens portarà des d’Escobairó, cap al camí del Bac Gran fins el Torrent de la Font Seca passant pel refugi de la Pleta de Das. Un itinerari molt entretingut on podrem contemplar el massís de la Tosa i una petita part del PN del Cadí-Moixeró. Ens acompanyeu?

Respecte aquesta bonica ruta discórrer pel PN del Cadí-Moixeró, un preciós parc natural que va néixer el juliol de 1983, a partir de la necessitat de protegir aquest territori en concret. Amb una superfície de 41.342 ha -comprenent les comarques de l’Alt Urgell, Berguedà i la Cerdanya-, és converteix en un dels parc naturals més grans de tot Catalunya, a prop del PN de l’Alt Pirineu.

Respecte la seva morfologia, el Cadí-Moixeró té unes altituds que varien entre els 800 i 2648 metres -aquest punt més alt, pertany al Puig de la canal Baridana-. Ambdós serralades -Cadí i Moixeró-, conformen una excepcional barrera muntanyosa del Prepirineu, la qual destaca pel coll de Tancalaporta, el punt on s’uneixen. Aquest bonica ruta que us proposem, passa pel massís de la Tosa, un dels cims rellevants de la zona i pel mirador d’Escobairó, un indret amb una extraordinària panoràmica 360º, el qual s’hi pot arribar caminant o amb el telecabina de la Molina, obert tan a l’estiu com a l’hivern. Aquest bonic massís ens dóna grans possibilitats de gaudir de la zona i dels pobles que trobem al seus peus com Das o All.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Cap, discorrem pel massís de la Tosa
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total: 3’83 km
  • Desnivell acumulat (en total): 168 m (Altitud mínima: 1.622 m / Altitud màxima: 1.803 m)
  • Temps total (sense parades): 1h
  • Punt d’inici i final: Àrea recreativa d’Escobarió
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any.
  • Material necessari: Aigua i roba de recanvi, segons l’època de l’any. Mapes (Cerdanya. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)

CLIMA DE LA ZONA

Les abundants tempestes de l’estiu en aquesta zona -la vessant obaga del massís de la Tosa- proporcionen que la verdor sigui exuberant en aquest indret. En canvi a l’hivern, és l’època més eixuta, però al trobar-se les pistes d’esquí de la Masella tan pròximes, és un bon itinerari per fer amb raquetes de neu. 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut a la zona de l’àrea recreativa d’Escobairó i trobarem una una pista a mà dreta que voreja una altre, que no deixarem de seguir fins a trobar al camí del Bac Gran. Aquest tram s’acaba al creuar-se amb el Torrent de la Font Seca que el pujarem a través -la majoria de l’any sec-. Amb una forta pujada arribarem a la Pleta de Das, un prat gran on al mig trobem el seu refugi que porta el mateix nom. Creuarem el prat amb la mateixa direcció, fins a trobar l’itinerari marcat C-738 a mà esquerra fins arribar altre cop al nostre punt d’inici. Finalment, si tenim ganes d’anar al mirador d’Escobairó i pujar a la torre de fusta, només cal desviar-nos des de l’aparcament, seguint les indicacions -cal caminar menys de 5′-.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »