MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió a la Tossa Plana de Llers! (Cerdanya)

L’ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpid i fàcil, per la vessant meridional.

EL CLIMA DE LA CERDANYA:

La Cerdanya, una de les valls més emblemàtiques del Pirineu català, és molt especial degut a ser de les poques valls principals que presenta una orientació est – oest. Aquest fet diferencial determina que el clima de la Cerdanya tingui un seguit de característiques climàtiques pròpies. 

Per començar la Cerdanya presenta aquesta gran vall envoltada per un seguit d’altíssimes muntanyes que fan de barrera dels vents humits provinents dels voltants. Dona lloc a ser una de les zones amb més hores de sol d’Europa (3000 hores anuals aproxiamdament), ja que els núvols queden retinguts per les muntanyes que envolten la comarca. Tot i això, l’abundància d’aquestes tronades a l’estiu, que generalment es presenten durant una curta estona de la tarda, fan que al Pirineu sigui l’època més plujosa de l’any, tret diferencial del clima de la resta de Catalunya.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Tossa Plana de Llers (2.905 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 12’47 km
  • Desnivell acumulat (en total): 996 m (Altitud mínima: 1.866 m / Altitud màxima: 2.905 m)
  • Temps total (sense parades): 6:30 h
  • Punt d’inici i final: Refugi Cap de Rec
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny.
  • Material necessari: Mapes (Cerdanya. Escala 1:50.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem la nostra ascensió al refugi de Cap de Rec, a l’estació d’esquí nòrdic de Lles, en el qual hi accedim amb cotxe des de Lles de Cerdanya. Des d’aquest punt, pendrem un corriol cap al refugi del Pradell, per desviar-nos lleugerament direcció N cap a l’estany de l’Orri, situat a la cubeta del clot de l’Orri. Seguint remuntant el corriol cap a l’oest arribarem al pla de les Someres. A partir d’aquí, direcció NE, seguirem pel tram amb més pendent de tota la ruta, per arribar finalment al nostre cim, la Tossa Plana de Lles. Cal mencionar les espectaculars vistes que tenim de les Serres del Cadí i Moixeró, la Serra d’Airosa al Sud, la Vall de MAdriu o del cim del Puigpedrós. Retornem per la mateixa direcció de la carena, fins arribar a un collet, on tondrem unes excepcionals vistes del circ i la cubeta dels estanys de la Muga. Retornarem al pla de les Someres, fins al refugi del Pradell, on seguint el corriol que discórrer per dintre el bosc, ens portarà fins el punt d’inici, el refugi de Cap de Rec

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »