MÓN PIRINENC

Proposta de cap de setmana al PN de la Zona Volcànica de la Garrotxa!

Seguim recuperant les propostes de cap de setmana en un indret del Pirineu o Prepirineu per descobrir durant un cap de setmana. A través de diverses experiències naturals i culturals per totes les edats, podreu gaudir de la bellesa de diferents territoris de la nostra estimada serralada durant un cap de setmana molt especial. Aquesta setmana ens arribem fins la comarca de la Garrotxa, per tal de poder visitar el PN de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un espai natural molt divers, amb uns trets climàtics únics i que consoliden una gran riquesa natural i paisatgística que no ens deixarà indiferents! Ho descobrim a continuació:

Si ets un amant de la geografia, de l’autenticitat del Prepirineu i de petits amagatalls que ens mostren la força de la naturalesa, la Vall d’en Bas és un indret espectacular! A continuació, ho descobriràs… Remarquem la necessitat de realitzar les visites sempre, des del respecte als indrets, habitants, fauna, flora, etc.

És important que visiteu els enllaços (paraules en blau), on teniu pobles amb encant i les rutes que recomanem, molt més detallades en una altre pàgina!

  • Dissabte:

Per accedir en aquest territori, podem accedir-hi per diferents indrets. Des des de Barcelona, cal agafar la C-17 direcció Ripoll, fins a l’alçada de Vic on cal desviar-se per la C-37 direcció Olot. D’altre banda, si venim des de la zona de Lleida, cal seguir l’A-2 direcció Barcelona, fins a Cervera i desviar-se per la C-25 direcció Girona, per finalment altre cop, a l’alçada de Vic desviar-se per la C-37. Sinó, des de les comarques gironines, cal seguir l’autopista A-9/E-15 direcció Barcelona, sortir a Figueres i seguir la N-260 / A-26 direcció Olot.

Un cop arribats al nostre indret durant el cap de setmana, us proposem realitzar diferents rutes per descobrir les entranyes d’aquest espai natural. Comencem proposant una ruta per descobrir un dels pobles més tradicionals i turístics de la zona, el poble de Santa Pau. Aquest municipi, té un gran interès volcànic, ja que hi trobem el volcà de Santa Margarita, el volcà Croscat o la Fageda d’en Jordà. Respecte el poble, conserva el seu encant medieval  tradicional en la seva fisonomia de vila vella. En destaca dos parts molt importants: la plaça Major i el Firal dels Bous, en el punt més elevat del poble.

D’altre banda, també podem visitar la coneguda Fageda d’en Jordà. Aquesta reserva natural creix sobre una colada de lava del volcà Croscat que s’estén pels municipis de Santa Pau, Olot i les Preses. Aquesta excepcionalitat de bosc de faigs (Fagus sylvatica) es molt especial per créixer sobre la colada de lava del volcà, en un lloc pla amb turons suaus (tossols). En qualsevol època de l’any té gran varietat de colors, que fan del paisatge molt especial! No cal dir que en cap indret de Catalunya i en aquesta alçada de tan sols uns 400m sobre el nivell del mar, les fagedes són impossibles de veure. Aquí trobem unes condicions climàtiques tan específiques, que provoca que l’abundancia de pluges, especialment durant l’època càlida de l’any, arribi a ser molt important de la mà de les tempestes que descarreguen moltes tardes en l’indret, superant al llarg de l’any els 1.000mm de precipitació! És sense cap mena de dubte, l’indret català més plujós a una cota tan baixa.

  • Diumenge:

Últim dia pel PN de la Zona Volcànica de la Garrotxa! Hem pogut gaudir d’un cap de setmana excepcional descobrir aquesta part del territori garrotxí… Hi tornarem sens dubte! Per acabar de gaudir d’aquesta escapada, us proposem una visita a la capital Olot i el volcà de Montsacopa i com els tenim pendents de dissabte, una ruta per visitar els dos volcans més coneguts del Parc Natural: el Croscat i Santa Magdalena. D’altre banda, també es pot visitar el Museu dels Volcans, on podem aprendre sobre el medi físic de la Garrotxa incidint, per una banda, en els fenòmens sísmics i vulcanològics i, per l’altra, en els principals ecosistemes de la comarca.

Aquesta és la nostre breu proposta de cap de setmana per gaudir d’aquesta raconada de la comarca de la Garrotxa. Ens hem deixat molts llocs, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem moltes més propostes perquè pugueu triar i planejar la vostre visita al Pirineu o Prepirineu! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

No et pots perdre...
Cap de setmana: Bisaura

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »