MÓN PIRINENC

Proposta de cap de setmana descobrint la Cerdanya!

Per gaudir encara més d’aquesta preciosa estació com és la tardor, us proposem la visita d‘un indret del Pirineu o Prepirineu per descobrir durant un cap de setmana. A través de diverses experiències naturals i culturals per totes les edats, podreu gaudir de la bellesa de diferents territoris de la nostra estimada serralada durant un cap de setmana molt especial. Aquesta setmana ens arribem fins la comarca pirinenca de la Cerdanya, un territori molt divers i turístic amb una gran riquesa natural i paisatgística que ens deixarà bocabadats! Ho descobrim a continuació:

Si ets un amant de la geografia, de l’autenticitat del Pirineu – Prepirineu i de petits amagatalls que ens mostren la força de la naturalesa, la Cerdanya és un indret sorprenentment espectacular! A continuació, ho descobriràs… Remarquem la necessitat de realitzar les visites sempre, des del respecte als indrets, habitants, fauna, flora, etc.

  • Dissabte:

Arribem a la comarca de la Cerdanya, a través de la Collada de Toses -Ripollès-, pel Túnel del Cadí -Berguedà- o per qualsevol de les vies de comunicació com l’eix Pirinenc, si accedim des del mateix Pirineu. Un cop arribats al nostre indret durant el cap de setmana, us proposem realitzar diferents rutes per descobrir les entranyes d’aquest territori tan emblemàtic. Comencem proposant una ruta per descobrir dos dels pobles més bonics i tradicionals de la zona, que s’han mantingut intactes amb el pas del temps.

Parlem de les poblacions de Músser i Bèixec, indrets on la personalitat pirinenca i la seva morfologia urbana encara es mantenen. Respecte el poblet de Músser, situat a la solana de la Cerdanya, a la zona N de les muntanyes on podem gaudir d’unes vistes fantàstiques de la vall i dels seus voltants. Aquest conjunt urbanístic del segle XVI-XVII, té una bonica història sobte un cabdill musulmà anomenat Mussa II. Et recomanem que la descobreixis! Finalment, si ens arribem fins la vila de Bèixec situada al costat de la població d’Estana, té unes vistes espectacualrs situada als peus de la serra del Cadí. Aquesta entitat de població pertany al municipi de Montellà i Martinet, essent el poble més occidental de la Cerdanya, l’any 2019 tenia una població de només 5 habitants. Un indret privilegiat i molt tranquil!

D’altre banda, si tenim ganes de descobrir una mica de la història de al zona, us recomanem visitar el Parc dels Búnquers de Martinet, una iniciativa molt interessant per donar a conèixer un període de la nostre història recent. Tot i això, la gran quantitat de búnquers que se situen a la zona pirinenca i la seva relació amb la Guerra Civil Espanyola -entre d’altres-, és una incògnita encara ara per gran part del públic. És per això, que amb aquest “museu” és vol posar en valor aquest recurs turístic de primer ordre al municipi de Montellà i Martinet, a la comarca de la Cerdanya.

  • Diumenge:

Segona jornada per la Cerdanya! Hem pogut gaudir d’un cap de setmana excepcional descobrir aquesta part del territori ceretà… Hi tornarem sens dubte! Per acabar de gaudir d’aquesta escapada, us proposem descobrir el poble de Riu de Cerdanya. Aquest bonic poble es troba situat al sud d’aquest territori, al costat del Túnel del Cadí. Es va segregar al municipi de Bellver l’any 1997, conjuntament amb el poble abandonat de Canals -una ruta molt recomanada de fer-. Si voltem pel seu nucli antic, descobrirem carrerons petits amb molta essència pirinenca per on perdre’s una bona estona. També podem pujar pista forestal amunt, on trobarem alguns refugis com el del Serrat de les Esposes -on podem fer la espectacular ruta de l’avetosa– o el de Cortals de l’Ingla i no podem deixar de visitar sobretot, el espectacular mirador del cap del Ras, segurament una de les millors i més accesibles panoràmiques de la comarca.

Aquesta és la nostre breu proposta de cap de setmana per gaudir d’aquesta raconada de la comarca de la Cerdanya. Ens hem deixat molts llocs, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem moltes més propostes perquè pugueu triar i planejar la vostre visita al Pirineu o Prepirineu! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »