DESCOBERTA PIRINEUS

Descoberta Pirineus

Parcs Naturals del Pirineu

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Més informació sobre previsions a partir del juny del 2020. 

 

.

.

.

Parc Natural del Cadí – Moixeró

Més informació sobre previsions a partir del juny del 2020. 

Ledd

.

.

.

 

 

Parc Natural de l’Alt Pirineu

Més informació sobre previsions a partir del juny del 2020. 

.

.

.

.

 

Parc Natural de les capçaleres del Ter i Freser

Més informació sobre previsions a partir del juny del 2020. 

.

.

.

.

Travesses

Carros de Foc

A l’estiu de 1987, alguns guardes dels refugis del Parc Nacional, van decidir donar la volta per tal de visitar els altres refugis. Aquesta primera volta, va seguir la resta dels anys, on va néixer espontàniament la travessa dels Carros de Foc. Actualment, després de tants anys, s’ha convertit en la gran ruta clàssica del Pirineu. 

Els refugis que hi trobem, són tots diferents, n’hi han de guardats, d’altres que no, però tots ofereixen els serveis bàsics per allotjar-nos amb les mínimes comoditats al llarg de la travessa; són els següents: Refugi Ventosa i Calvell, Refugi Saboredo, Refugi Restanca, Refugi Pla de la Font, Refugi Ernest Mallafré, Refugi Estany Llong, Refugi JM Blanc, Refugi Colomina, Refugi Colomers, Refugi d’Amitges i Refugi del Gerdar.

Per consultar la previsió d’aquesta zona, consulteu la informació que trobareu en aquesta pàgina en la secció del PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI.

 

La Porta del Cel

Aquesta bonica travessa pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Naturel Régional Pyrénées Ariégeoises, uneix 4 refugis, que ens portarà al cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats, entre d’altres cims rellevants de la zona.. A més amés, gaudirem del reflex de les aigües dels varis estanys que ens anem trobant al llarg del recorregut, el més important, el Certascan, el llac natural més gran del Pirineu. 

Per consultar la previsió d’aquesta zona, consulteu la informació que trobareu en aquesta pàgina en la secció del PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU.

 

 

.

Cavalls del Vent

Una travessa entre vuit refugis de muntanya (Rebost, Niu de l’Àliga, Serrat de les Esposes, Cortals de l’Ingla, Prat d’Aguiló, Lluís Estasen, Gresolet i Sant Jordi), de quasi cent quilòmetres de distància i 10.000 metres de desnivell acumulat, que travessa el Parc Natural del Cadí-Moixeró. En destaca el seu nom, Cavalls del Vent, ja que són les banderes d’oració tibetanes que onegen als cims de l’Himàlaia. 

Per consultar la previsió d’aquesta zona, consulteu la informació que trobareu en aquesta pàgina en la secció del PARC NATURAL DEL CADÍ MOIXERÓ.

 

 

 

Refugis del Torb

Aquesta travessa pel Pirineu Oriental i la Catalunya Nord, que uneix la Vall de Núria, Ulldeter, la Muntanya de Rojà i el Massís del Canigó, està dissenyada per fer-la en cinc etapes naturals, tot i que també hi ha modalitats més “slow”. Segueix els camins històrics transitats durant segles per aquests contrades, de sempre pels pastors transhumants i els seus ramats, i després també pels excursionistes, que vulguin gaudir d’aquestes espectaculars vistes de les valls més orientals de la serralada pirinenca!

Per consultar la previsió d’aquesta zona, consulteu la informació que trobareu en aquesta pàgina en la secció del PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I FRESER.

 

 

.

El Cinquè Llac

Es tracta d’una ruta de mitja muntanya, que transcorre pels Pallars i l’Alta Ribagorça, als peus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, a través d’un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes, relacionades amb la cultura tradicional de la zona. El senderista gaudirà d’una de les zones del Pirineu més desconegudes i alhora més sorprenents: el pla de Corts, la vall Fosca i la vall de Manyanet, i descobrint el llac de Montcortès, El Cinquè Llac.

La previsió de la travessa, ens indica un dilluns i dimarts amb temps força estable, però haurem d’estar molt pendent de la situació per dimecres, quan les tempestes podran ser fortes. La temperatura, tot i ser juliol, es mantindrà baixa per l’època de l’any. 

Tradueix »