PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 25 i 26 i DE GENER – Primavera per uns dies..

Està sent un hivern dur per a molts pirinencs, així que l’anticicló que ens afectarà fins divendres, amb més domini del sol i pujada notable de temperatura serà d’agrair! Però no ens refiem, tenim tres fronts poc actius, un dilluns, un dimarts vespre i un dimecres, que portaran núvols, precipitacions febles i encara fort vent del nord. Dijous i divendres calma, amb sol i caloreta, esperant un potent canvi de temps per final de setmana, amb retorn de les ventades, l’ambient fred i noves nevades!
Avui també deixem a la previsió el record del vol en helicòpter de fa un any després del temporal Glòria, imatges que mai oblidarem! Expliquem els detalls:

 

Dilluns 25 de gener: Durant la matinada les precipitacions febles afectaran el vessant nord del Pirineu, poca cosa i es mantindran en aquesta zona bona part de la jornada, de forma intermitent. No s’esperen precipitacions destacables. Aquest front farà el salt a bona part del vessant sud del Pirineu i al Prepirineu, amb molts núvols però de precipitacions poques o cap. Ambient fredot, baixant notablement a darreres hores a cotes altes i encara vent destacable del nord amb fogony a les valls del vessant sud. Cota de neu baixant dels 1000m al matí a gairebé totes les cotes a la tarda.

Dimarts 26 de gener: Començarà el dia amb l’impàs entre fronts, amb grans clarianes fins al migdia arreu. A la tarda ràpid augment dels núvols i al vespre, primeres precipitacions, especialment al Pirineu occidental i al vessant nord, poca cosa. La temperatura serà molt freda a la matinada i primeres hores a alta muntanya, però a poc a poc anirà enfilant. Vent encara fort del nord, fogony a les valls del vessant sud.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres ens creua la cua del darrer front, alguns plugims al vessant nord i entrada de la massa d’aire més càlid, que ens acompanyarà fins divendres, amb domini del sol i ambient calentó per l’època de l’any. Dissabte pas d’una borrasca que portarà precipitacions i una caiguda de la temperatura, amb entrada molt potent de tramuntana que es podria mantenir fins dilluns… Ho seguirem! I potser (molt condicional) l’inici de febrer podria ser gèlid..

Aquí us deixem el vídeo de tot just fa un any, quan vam sobrevolar gran part del Pirineu i de Catalunya, després del temporal Glòria!

Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i el programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!