MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió del 23 de desembre

En el conjunt del Pirineu, el mantell es presenta feble i força estable. Al vessant nord del Pirineu i les zones d’influència van incorporat una nova nevada que ha arribat tímidament a la resta del Pirineu, però el temps anticiclònic ha estat el protagonista els darrer dies. D’aquesta manera al vessant sud del Pirineu i el Pirineu oriental mantindran el mantell de neu regelat. En canvi al vessant nord del Pirineu, presenta millors condicions gràcies a la darrera nevada. L’estabilitat del mantell de neu segueix sent elevada, no obstant, la darrera nevada i el vent posterior, ha fet augmentar la inestabilitat del mantell a aquells llocs on va ventar.

ATENCIÓ:

  • El vessant sud del Pirineu i el Pirineu oriental continuaran amb neu regelada antiga.
  • Alerta amb la temperatura càlida d’aquests dies amb els canvis de neu, poden ser sobtats!
  • En general els mantells de neu són estables però no abaixeu la guàrdia, ja que en zones ventades i neu més nova es poden formar acumulacions considerables de neu inestables.
  • Recomanem esquiar per orientacions nord de les muntanyes tant de la vessant nord com del vessant sud del Pirineu, ja que aquestes presentaven una mica de neu antiga i això afavorirà que no toqueu terra i destrosseu els esquis mentre esquieu!

Després de les nevades de dijous, el mantell de neu s’ha incrementat i per tant han millorat clarament les condicions per poder fer esqui de muntanya aquest cap de setmana, sobretot en terrenys poc rugosos del vessant nord del Pirineu i zones d’influència. A la resta poca neu nova i neu força gelada!

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental, vessant sud del Pirineu i Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2000m en orientacions nord i 2400m en orientacions sud, amb gruixos de 10 a 60 cm. Com sempre zones amb gruix superior acumulades pel vent i altres sense neu a causa de la manca de nevades dels darrers dies i el vent, especialment a les més exposades al sol.
El vessant nord del Pirineu és esquiable per damunt dels 1800m en orientacions nord i 2300m en orientacions sud amb gruixos de 10 a 60cm.

Tendència
Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència dels pròxims dies es mantenir la mateixa tendència des darrers dies, amb la continuació del temps anticiclònic. Perill moderat a la vessant nord i baix a la resta del Pirineu.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Aprofitar la darrera nevada per gaudir d’una esquiada amb neu pols i còmode. Us deixem una (Peyragudes)

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »