MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 4 de gener. Gel i poca neu en general, esperant les nevades de la setmana entrant

En el conjunt del Pirineu, el mantell es presenta força feble i molt estable tant a la vessant nord com a la vessant sud del Pirineu. Les orientacions sud que tenen neu, es presenten molt dures i les orientacions nord presenten crostes més primes. Aquest context es mantindrà al llarg dels propers dies a tot el Pirineu sense canvis destacables tret d’una baixada de la temperatura que no generarà canvis destacats en el mantell, però que evitarà que es fongui més neu. Les zones esquiables estan subjectes a la rugositat del terreny.

ATENCIÓ:

  • La neu està molt regelada i pot ser difícil de controlar còmodament els esquís damunt d’aquesta superfície.
  • Recomanem portar material d’alpinisme (grampons, piolet, casc…) si accediu en punts on la neu sigui una roca.
  • Recomanem esquiar per terrenys llisos de les obagues de les muntanyes per evitar les zones més regelades tant de la vessant nord com de la sud del Pirineu per la manca de neu.

La poca neu que tenim al Pirineu es va acomodant i regelant a les muntanyes. El gruix de neu disminueix dia a dia a les orientacions sud. No obstant aquella neu que està orientada a nord ja no pateix quasi canvis. Les condicions per esquiar al Pirineu continuen delicades. La estabilitat del mantell de neu és molt alta a tot el Pirineu i com dèiem en el butlletí anterior només és possible esquiar en obagues poc  rugoses i elevades en general.

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental, vessant sud del Pirineu i Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2200 m en orientacions N i 2600 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 10 als 60 cm (punts amb gruix superior a causa del vent). El vessant nord del Pirineu és esquiable per damunt dels 2000 en orientacions nord i 2400 en orientacions sud amb gruixos de 10 a 60cm.

Tendència
Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantingui el baix risc d’allaus degut al manteniment de la situació anticiclònica i a la baixada de les temperatures. El risc d’allaus es baix al conjunt del Pirineu sense excepcions. 

Esperarem a les nevades que arribaran la setmana vinent, de ben segur faran canviar l’aspecte de molts indrets del Pirineu!

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Iniciar sortides en cotes altes i mantenir les majors alçades possibles transcorregudes per les obagues per poder trobar alguna racó amb neu menys regelada i més fàcil d’esquiar. Us recomanem una sortida fàcil amb neu contínua (tot i que gelada!) i per a tots els nivells a la tossa pelada (Solsonès, Catalunya) 

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »