PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 7 al 8 de gener – Arriba l’entrada d’aire molt fred, però força sec!

Es confirma l’entrada d’aire molt fred! Per fi una mica de moviment! Tot i no tenir mapes tan contundents com dies enrere, tindrem una entrada d’aire fred potent, amb registres en cotes altes entorn dels -15 i vents forts que incrementaran i molt la sensació de fred! 

Neu, de moment nevada entre 10 i 20cm al vessant nord del Pirineu Entre dimarts i dijous) i com és habitual en aquestes situacions, a veure-les venir a la resta de la serralada! Això sí, ambient gèlid i portes obertes a noves situacions a partir d’ara per veure nevar (no tindrem l’anticicló apatatat a sobre de nosaltres!). Us deixem l’evolució de la temperatura pels pròxims dies a uns 1500m!

Dilluns 7: Jornada un cop més dominada pel sol, alguns núvols prims o lenticulars (possible sortida i porta de sol vermella!) i temperatura freda, tret en zones on el fogony faci disparar la temperatura!! (Sort, la Seu, Bagà, Sant Llorenç de Morunys..). Vent del nord moderat en zones altes i humitats molt baixes.

Dimarts 8: Comencen els canvis! El vent s’anirà reforçant amb el pas de les hores i els núvols s’aniran fent més presents al vessant nord del Pirineu, on a la tarda començarà a nevar per sobre dels 1100m. A la resta del Pirineu i Prepirineu, clarianes i sense nevades. Comença el descens de temperatura especialment a cotes altes.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres dia molt fred, ventós i amb nevades febles al vessant nord, on es podran acumular fins a 15cm de neu nova. Dijous màxim del fred, amb temperatures gèlides a tot el Pirineu, vent i continuació de la nevada al vessant nord. 
Esperant a poder confirmar si després de l’entrada freda podrà arribar una massa d’aire més humida, que podria portar nevades durant el cap de setmana, extrem però insistim, que haurem d’anar seguint!

Vinga, que ja tenim per fi coses a comentar! Bona setmana i agafeu bons abrics!

Albert de Gràcia

Tradueix »