PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 11 al 12 de gener – Més neu al vessant nord, ventades de nord i “menys” fred

Per fi veiem una nevada amb cara i ulls en alguns indrets del Pirineu, on com apuntàvem en anteriors previsions, s’han arribat a gruixos de neu nova de fins a 25cm! Mentrestant al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, ni una volva!

Després del màxim d’aire fred d’avui dijous, la temperatura començarà a remuntar els pròxims dies, tot i que continuarà l’ambient d’hivern! I les nevades retornen de forma feble demà a partir del migdia un cop més al vessant nord i una segona tongadeta durant el matí de diumenge. 

Divendres 11: El sol al vessant sud continuarà durant bona part de la jornada. En canvi al vessant nord (Vall d’Aran, nord del Pallars Sobirà, sector Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, nord d’Andorra i Capcir), tindrem un matí variable i quedarà completament cobert a partir del migdia, quan tornarà a nevar de forma feble a moderada. Gruixos màxims previstos 10cm. Neu a totes les cotes. Molta atenció amb el fortíssim vent del nord, torb perillós! Ambient molt fred.

Dissabte 12: Nevarà poquet fins a la matinada en les zones citades de divendres. Al matí pararà de nevar i s’obriran clarianes en aquesta zona. A la resta del Pirineu domini del sol. Un cop més vent fort del nord (tot i que no tant com divendres) i torb! Precaució. Temperatura una mica més alta.

Diumenge 13: Al matí podrà tornar a nevar de forma feble al vessant nord del Pirineu. Nevadeta que aturarà a la tarda, quan s’obriran grans clarianes. A la resta cel força tapadot però sense precipitacions. Vent del nord destacable, torb. Una mica menys de fred. Cota de neu entorn dels 1100m.

Tendència pels pròxims dies: Tot i que l’inici de la pròxima setmana podrà ser força estable i amb temperatura una mica suau, sembla que definitivament s’obre la porta a borrasques potents que portaran importants canvis de temps! Ja toca!

Us deixem una animació de la previsió del Jet Stream, que apunta a partir de finals de la setmana vinent a circular per sobre del Pirineu, sinònim a possibilitat d’importants nevades! A veure si es manté aquesta previsió!

A gaudir del fred i de la nevada del vessant nord!

Albert de Gràcia

Tradueix »