MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 11 de gener. Per fi ha nevat en alguns sectors!

En el conjunt del Pirineu, el mantell continua presentant-se força feble. La nevada d’entre 10 i 30 cm al vessant nord del Pirineu ha caigut en molts casos sobre terra sec, no obstant, l’ajuda del vent ha pogut generar gruixos considerables en zones afavorides que han propiciat un augment del risc d’allaus a moderat en aquest sector. Al vessant sud, continuem amb la mateixa situació: les orientacions sud que tenen neu, es presenten molt dures i les orientacions nord presenten crostes més primes. Alguns punts propers a la vessant nord contindran un petit gruix de 2-5 cm de neu nova que aportarà seguretat en les esquiades.
Aquest context es mantindrà al llarg dels propers dies a tot el Pirineu amb febles nevades al vessant nord que poden continuar afavorint les característiques actuals que hi trobem. Les zones esquiables estan subjectes a la rugositat del terreny tant al vessant sud com nord del
Pirineu.

ATENCIÓ:

  • No abaixar la guàrdia, ja que el risc pot ser moderat en sectors del vessant nord degut a la neu caiguda recentment.
  • Recomanem portar material d’alpinisme (grampons, piolet, casc…) si accediu a muntanyes del vessant sud Pirinenc i aconsellem anar-hi per les obagues.
  • Recomanem esquiar per terrenys llisos en general malgrat que el vessant nord presenta unes millors condicions i les limitacions ja no són les de fa una setmana.

Sembla que les nevades s’han despertat al Pirineu! Els gruixos de neu segueixen sent força febles però la nevadeta caiguda ahir dijous a la vessant nord permetrà ampliar les zones on practicar esquí de muntanya en aquesta àrea. El vessant sud del Pirineu es manté sense canvis tret d’algunes zones influents que hauran incorporat una fina capa de neu. El fred és viu, per tant, la neu que tenim a ambdues bandes del Pirineu es manté intacta. No obstant les neus del vessant sud es mantenen regelades i les de vessant nord han passat a ser neus més fàcils d’esquiar (pols).

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental, cara sud del Pirineu i Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2200 m en orientacions N i 2600 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 10 als 60 cm (punts amb gruix superior a causa del vent). El vessant nord del Pirineu és esquiable per damunt dels 1700 metres en orientacions nord i 1900 m en orientacions sud amb gruixos de 20 a 70cm.

Tendència
Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantingui tenint baix risc d’allaus a la vessant sud. Al vessant nord es mantindrà el risc moderat d’allaus, ja que la neu recent encara no s’haurà estabilitzat i a més incorporarà noves fines capes de neu.

Esperarem a les nevades que arribaran la setmana vinent, de ben segur faran canviar l’aspecte de molts indrets del Pirineu!

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Iniciar sortides en cotes altes i mantenir les majors alçades possibles transcorregudes per les obagues per assegurar no destrossar els esquis, ja que la capa de neu caiguda en alguns sectors en alguns casos cau sobre terra sec i esquiar en aquestes zones pot suposar tocar el terra amb el esquis. Us recomanem una sortida fàcil amb neu contínua i per a tots els nivells al Montmalús (Andorra

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »