PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 13 al 14 de gener – Inici de setmana força estable, però amb perspectiva de canvis

Ara mateix tenim el Pirineu dividit en dues parts ben diferenciades, el vessant nord amb ambient més propi per l’època amb paisatge ja nevat i en canvi el vessant sud, encara amb manca de neu fora d’obagues a cotes altes, que per altra banda insistim, no és gens anormal al mes de gener!

L’inici d’aquesta setmana es mostra força estable, amb pujada de temperatura, i domini del sol a gran part del Pirineu, però pendents dels canvis que arriben! Dijous primer front no molt actiu i esperant l’arribada de nevades més abundants pel cap de setmana, que ara per ara afectarien de forma abundant al vessant nord i que tindran prou empenta per arribar a la resta del Pirineu i ja veurem si fins i tot al Prepirineu! Setmana doncs de nervis!! 

Dilluns 14: El sol i els núvols alts i mitjans (lenticulars vermells a la sortida i posta de sol!) al vessant sud continuarà durant bona part de la jornada. En canvi una jornada més al vessant nord (Vall d’Aran, nord del Pallars Sobirà, sector Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, nord d’Andorra i Capcir), tindrem un matí força tapat i amb algunes precipitacions febles amb neu per sobre dels 1300m. A la tarda s’obriran clarianes. Vent fort del nord especialment al matí i en zones altes. Temperatura freda de nit fora de les valls afectades pel fogony i agradables de dia.

Dimarts 15: El sol serà el protagonista del dia. Vent perdent força i temperatura al migdia més alta.

Tendència pels pròxims dies: Dijous arriba un front que portarà neu al vessant nord i Alt Pirineu i una nova i contundent baixada de la temperatura i ventades. Divendres i el cap de setmana si els mapes no canvien, tindrem una nevada FORTA al vessant nord del Pirineu (possiblement superior al mig metre) i fins i tot podria arribar a la resta del Pirineu de forma més febles i potser al Prepirineu!! I aquí no acabaria la cosa, els inicis de la següent setmana podrien continuar arribant pertorbacions actives al Pirineu amb abundants nevades.. Esperem que els mapes no tornin a desdibuixar aquestes situacions! Molts pendents tota la setmana!

Molt bona (i esperem que finalment blanca) setmana!

Albert de Gràcia

Font www.meteociel.fr Previsió del model GFS que apunta diverses pertorbacions afectant al Pirineu des de dijous fins dimecres dia 23!
Tradueix »