PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 16 i 17 de gener – Donem la benvinguda a les nevades!

Mapes bons, molt bons per veure finalment nevar al Pirineu a partir de dijous! De moment no es preveu una gran nevada, però  sí que com ja anem apuntant de fa dies les peces es col·loquen per rebre sorpreses a partir d’aquests dijous, amb obertura de les portes a entrades d’aire ben fred i arribada de pertorbacions que ens aniran donant nevades al Pirineu!

Primer tastet de neu dijous, un segon el cap de setmana, un tercer a partir de dimarts.. Així doncs, acomiadem les muntanyes despullades de neu i donem la benvinguda als paisatges blancs!

Dimecres 16: Una nova jornada amb poques novetats, amb matí molt fred, especialment a les valls on tornarem a tenir un cop més inversió tèrmica, domini del sol i com a novetat alguns núvols prims a la tarda. Temperatura similar a dimarts. 

Dijous 17: Primer dia del canvi! Ja el cel es mantindrà força tapat de bon matí, amb cel força cobert tota la jornada en el conjunt del Pirineu! Les nevades començaran pel Pirineu occidental, especialment al vessant nord i amb el pas de les hores s’estendran per la resta del Pirineu, arribant a la tarda a la Cerdanya, Ripollès, Berguedà i Garrotxa. NO US ESPANTEU, l’element blanc que caurà del cel s’anomena neu!
Nevarà poc o gens al Prepirineu més occidental, entre 2 i 8, màxim 10cm a bona part del Pirineu i Prepirineu de Girona i fins a 15cm en zones de la Vall d’Aran, zona Certascan i de la Pica i extrem nord d’Andorra. Cota de neu baixant dels 1300 als 600m. Caiguda de la temperatura especialment a alta muntanya i vent fort del nord.

Tendència pels pròxims dies: Divendres tindríem treva, amb obertura de clarianes i ambient ben fred. Dissabte podria nevar al Pirineu occidental i possiblement durant la tarda i nit de diumenge la neu tornaria a visitar gran part del Pirineu! 

Pendents, molt pendents dels mapes entre dimarts i dijous vinent.. Ara mateix marquen una nevada BRUTAL, a totes les cotes i que deixaria gruixos de neu molt destacables al vessant sud del Pirineu.. En tot cas a tenir-ho present, estar nerviosos, tenir cautela i posar-se ben nerviós! Ho seguirem dia a dia!

A VEURE SI AQUESTA NO S’ESCAPA!!!

Albert de Gràcia

Font www.meteociel.fr Previsió del model GFS que apunta diverses pertorbacions afectant al Pirineu des de dijous fins dimecres dia 23!
Tradueix »