PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 21 al 22 de gener – NEVADOTEEE!!!

Nervis fins a última hora!! Els mapes encara ballen força, però sembla que finalment tindrem la nevada abundant que tanta falta fa al Pirineu!!

Seriositat!! Ni 2,5m com anuncien alguns, ni nevada històrica, ni res fora de lloc (després arriben les crítiques!). Una nevada molt abundant i que deixarà un bon gruix de neu i el més important, a totes les cotes i afectant tot el Pirineu! Gruixos previstos d’aquí a divendres pròxims al metre al vessant nord, 40-60m a l’Alt Pirineu i fins a 30cm al Prepirineu!

I com ja hem anat comentant darrerament, la millor notícia sembla que serà que la porta queda oberta a més situacions de nevades! Després d’aquest episodi que s’iniciarà dimarts dins divendres, podríem tenir una treva de dos dies, per tornar diumenge una nova tongada! Ara a esperar que no arribin les super rebaixes del gener ;P

Dilluns 21: Al vessant nord del Pirineu, Vall d’Aran, zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, nord Pallars Sobirà (capçalera valls d’Àneu, de Cardós i Ferrera), extrem nord d’Andorra, Capcir, Arieja i zones properes, nevada durant tota la jornada. Neu a totes les cotes. A la resta del Pirineu i Prepirineu cel molt més obert i sense precipitacions! Ambient ben fred! Vent del nord, fort en zones altes. 

Dimarts 22: Després de la nevada no mediàtica del dilluns al vessant nord que ja deixarà una nevadeta maca a la zona, arriba la tongada important!
Durant la matinada deixarà de nevar al vessant nord i tindrem clarianes arreu durant el matí de dimarts.. Calma prèvia a la tempesta!
El canvi serà força sobtat!! Al migdia començarà a nevar amb ganes al vessant nord del Pirineu i durant la tarda s’anirà escampant per totes les comarques del Pirineu. És possible que a estones arribi al Prepirineu! La cota de neu anirà baixant molt ràpidament i a la nit nevarà a totes les cotes del Pirineu i Prepirineu! VOLEM LES VOSTRES FOTOS #meteopirineuscatalans!!! 

Tendència pels pròxims dies:
Dimecres a la matinada nevarà a tot el Pirineu i Prepirineu i a totes les cotes, sent abundant i generalitzada! Vent mooooolt fort del nord, dia completament desaconsellable per fer muntanya! Torb perillós. Al migdia la nevada es farà més intermitent al Prepirineu, però continuarà nevant amb ganes a tot el Pirineu i a totes les cotes! Ambient gèlid, amb mínimes a uns 2000m d’uns -15ºC i als cims inferiors als -20ºC! I segons els mapes actuals, dijous treva entre la matinada i matí, per tornar de nou amb ganes durant la tarda i fins migdia de divendres a tot el Pirineu. Prepirineu sembla que aquesta segona tongada quedarà més al marge. 

De ben segur amb aquestes previsions, tindrem un temporal de neu que deixarà el Pirineu farcit de neu!

Ho anirem seguint per si sorgeixen canvis en els models meteorològics!! (esperem que no!!)

Albert de Gràcia

Font https://es.snow-forecast.com/maps/static/pyrenees/next3days/snow de neu acumulada entre dijous 17 i dissabte 19
Tradueix »