PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 23 i 24 de gener – JA TENIM AQUÍ LA NEVADA!!!

Doncs ja sembla moooolt segura aquesta PRIMERA nevada abundant que afectarà des d’aquesta tarda al Pirineu, i que demà s’estendrà fins al Prepirineu!

TORNEM A INSISTIR, cap nevada fora de lloc. Nevada molt abundant i que deixarà un bon gruix de neu i el més important, a totes les cotes i afectant tot el Pirineu i Prepirineu! Gruixos previstos d’aquí a dijous al voltant dels 80cm al vessant nord, 30-60m a la resta del Pirineu i de 5 (valls) a 30cm al Prepirineu!

Petites novetats! Demà potser al matí la cota en alguns sectors puja a 900m (fet que no creiem gaire probable i farà que nevi a gairebé totes les cotes), dijous la nevada serà més feble i localitzada al vessant nord, però per contra, guanya força la nevada prevista entre el vespre de dissabte i diumenge, arribant novament a tot el Pirineu!

Moooolt i mooooolt pendents del fred extrem especialment a cotes altes i del fortíssim vent entre demà i divendres, torb molt perillós, cims pelats de neu i grans acumulacions de neu a vessants sud, així doncs, perill d’allaus fort a bona part del Pirineu. Passem de ben poc a un bon pastís!

Dimarts 22: Després de la nevada no mediàtica d’ahir al vessant nord, aquesta tarda començarà a nevar a tot el vessant nord del Pirineu i en altres indrets del Pirineu, com zona del Parc Nacional, bona part del Pallars i Andorra i meitat nord de la Cerdanya. A la nit s’estendrà a altres indrets.

Dimecres 23: NEVADA GENERALITZADA A TOT EL PIRINEU I PREPIRINEU!
Durant la matinada la nevada s’anirà estenent a tot el Pirineu i Prepirineu i arribarà a totes les zones i es mantindrà tot el dia. Com hem comentat alguns mapes fan pujar la cota de neu al matí fins als 900m, però amb tant aire fred acumulat d’aquests dies, molt probablement acabarà nevant per sota d’aquesta cota i a tot estirar només algunes valls del Prepirineu veurà ploure una estona, tot i que la neu també arribaria en aquests indrets durant la tarda.
Gruixos previstos! Al vessant nord del Pirineu, Vall d’Aran, zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, nord Pallars Sobirà (capçalera de les valls d’Àneu, de Cardós i Ferrera), extrem nord d’Andorra, Capcir, Arieja i zones properes, entre 60 i 90cm nova (a afegir la ja caiguda els darrers dies fan el metre previst en anteriors butlletins). A la resta del Pirineu valors entre els 30 i 60cm. Al Prepirineu dels 5cm d’algunes valls als 30cm a muntanya. Neu a totes les cotes.

Ambient gèlid!! Valors inferiors als -20ºC als cims, – 15ºC a uns 2000m i sota 0 a gairebé totes les zones i durant tot el dia.

Vent del nord mooolt fort. Torb molt perillós en zones altes.

Dijous 24: Fins a la matinada continuarà nevant a totes les cotes del Pirineu i Prepirineu. Molt ràpidament al matí pararà de nevar a gran part del Pirineu i sortirà el sol. Només en punts de la Vall d’Aran, Alta Ribagorça i nord del Pallars i d’Andorra, podrà nevar molt feblement la resta de la jornada.
Ventades fortíssimes del nord, especialment en cotes altes. Perillós torb i alt perill d’allaus. Sensació tèrmica de fred molt acusat.
Temperatures glacials! Sota zero tota la jornada a gran part del Pirineu, tret de les valls a més baixa cota on pujaran per poc dels 0ºC.

Tendència pels pròxims dies: Divendres domini del sol i ventades ben fortes, temperatures molt i molt fredes.
Gran part del dissabte dia força tranquil, amb domini del sol, vent perdent intensitat i augment dels núvols al nord a la tarda, amb algunes nevades ja durant la nit.
Diumenge (probabilitat 50%) nevada a bona part del Pirineu, que podria arribar a la tarda fins al Prepirineu! Neu a totes les cotes, així que si heu de fer desplaçaments, prepareu vehicles per circular amb neu!
Nevada que es podria mantenir dilluns, una nova tongada dimecres… Sembla que hem entrat en ratxa!

Preparats per gaudir del Pirineu farcit de neu?

VOLEM LES VOSTRES FOTOS #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra info és vital per nosaltres!

Albert de Gràcia

 

Font https://es.snow-forecast.com/maps/static/pyrenees/next3days/snow de neu acumulada entre dimarts 22 i divendres 25
Tradueix »