MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 24 de gener. Molta precaució! Fort perill d’allaus!

En el conjunt del Pirineu, el mantell es presenta força gruixut. La nevada ha deixat fins a un metre a la vessant nord i entre 30 i 60 cm a la vessant sud i Prepirineu. L’arribada del vent també ha afavorit sobreacumulacions en molts punts i la complexitat del terreny s’ha incrementat. Així, com era d’esperar, s’ha incrementat el risc d’allaus a tot el Pirineu donant lloc a risc FORT (4/5) a tota la vessant nord del Pirineu i zones d’influència. Risc Marcat (3/5) a la vessant sud del Pirineu i MODERAT (2/5) al Pirineu oriental i Prepirineu. No obstant, el vent pot propiciar sobreacumulacions els propers dies i augmentar-ne el risc a l’últim sector esmentat. Els propers dies es mantindrà la situació amb nous gruixos a la vessant nord que mantindran els riscos actuals.

ATENCIÓ:

  • Risc FORT I MARCAT a la vessant nord i vessant sud respectivament. Cal escollir bé el terreny i evitar zones exposades.
  • Recomanem usar esquis amples per evitar enfonsar-nos a la enu pols en les sortides que fem.

Han arribat nevades de forma abundant i extensa al Pirineu! Tenim gruixos molt destacables arreu del Pirineu. Tanmateix ha augmentat la complexitat de les condicions per esquiar a tota la serralada. Les nevades han estat més abundants a la vessant nord però a la vessant sud no s’han quedat curts. Les zones esquiables amb skimo s’han ampliat arreu, però ara el que ens limita ja no és la neu sinó les zones exposades a les allaus. El fred es mantindrà, per tant, la neu que tenim a ambdues bandes del Pirineu es manté intacta (tret dels fons de valls on fondrà poc a poc). La neu que trobem és pols, per tant, toca gaudir de bones esquiades!

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental i Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 1900 m en orientacions N i 2400 m en orientacions Sud (ha nevat sobre terra sec). Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 80 cm (punts amb gruix superior a causa del vent).
El vessant nord del Pirineu és esquiable per damunt dels 1300 metres en orientacions nord i 1500 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 160 cm.
A la resta de la cara sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1500 m en orientacions nord i 1800 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 130 cm.

Tendència

tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantinguin els riscos esmentats o fins i tot augmentin a la vessant sud del Pirineu oriental i Prepirineu.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Realitzar sortides en zones segures, poc exposades i en zones amb inferior risc d’allaus Us recomanem una sortida fàcil amb neu contínua i per a tots els nivells al Pic de Salòria (Alt Urgell

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »