PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió del 25 al 27 de gener – Arriben moltes més nevades!

Quina nevada més abundant ahir!! Registres importants a tot el Pirineu i Prepirineu, per exemple: Sorteny: un metre,  Bagergue: 95 cm, Sant Joan de l’Erm: 65cm, Cerbi: 60cm, Aransa: 60cm (cota alta), Estaon: 45cm, Llagunes 38cm, Puigcerdà 35cm
Pont de Suert 33cm, La Seu d’Urgell 25cm, Guardiola de Berguedà 12cm… 

I com ja anunciem fa dies, no acaba pas aquí les nevades!! Tenim a l’espera com a mínim 4 situacions de neu pels pròxims 7 dies! Hem entrat en ratxa?? Per fi podem dir que tenim el Pirineu farcit de neu!

Divendres 25: Retorna la neu, i serà abundant al vessant nord del Pirineu! Vall d’Aran, Parc Nacional, valls d’Àneu, nord de Cardós, Vallferrera, nord d’Andorra, nord Cerdanya francesa, Capcir, Arieja, nevada que pot deixar entre 10 i 40cm de neu nova! Atenció allaus!

A la resta del Pirineu, núvols però sense precipitacions o en tot cas, estones de borrufa, especialment al Pirineu axial.
Al Prepirineu domini de les clarianes. 

Temperatures fredes, tot i que pujaran uns quants graus. Cota de neu pujant a 1200m!!
Vent destacable del nord, tot i que no tan intens com avui. Tot i això, precaució amb el torb i acumulats de neu en vessants sud! Allaus!

Dissabte 26:

Jornada molt més tranquil·la. Restes de núvols al vessant nord del Pirineu però sense precipitacions. A la resta del Pirineu el sol serà el protagonista. Vents moderats i temperatura freda, però no gèlida com aquests últims dies!
Jornada perfecta per gaudir de la gran nevada! Precaució allaus!

Diumenge 27:

Sant tornem-hi!!
Al matí començarà amb sol però es carregarà molt ràpidament de núvols i ja al migdia tindrem les primeres nevades al vessant nord del Pirineu!
Les primeres hores de la tarda tindrem nevades a gran part del Pirineu i arribaran fins i tot al Prepirineu, i es podran mantenir tota la resta del dia, intensificant-se durant la nit. La cota de neu baixarà ràpidament dels 1200m als 600m a la nit. 
AIXÍ DONCS, si heu de viatjar molt important portar el cotxe ben equipat!
Vent guanyant intensitat a partir de la tarda i ambient més fred amb el pas de les hores. 

Tendència pels pròxims dies: Dilluns nevada generalitzada! Neu a tot el Pirineu i Prepirineu, abundant tot i que menys intensa que la d’ahir! Semblaria que novament a totes les cotes!
Dimarts matí mitja treva i a la tarda nevada a totes les comarques del Pirineu!
Aquí no acabaria la cosa.. Més nevades apunten entre dijous i l’altre cap de setmana.. QUINA BOGERIA!!

PER FIIII s’ha girat la truita!!!

VOLEM LES VOSTRES FOTOS #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra info és vital per nosaltres!

Albert de Gràcia

 

Font http://www.meteoexploration.com/maproom/snowmapsPy.php?lang=es de neu acumulada entre dijous 24 i dilliuns 28
Tradueix »