PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 28 i 29 de gener – Nevada espectacular!!

Estem a les portes de la que serà una de les grans nevades d’aquesta temporada! 

Continuem amb la inèrcia de nevades i sembla ara per ara que cada dia de la setmana que comencem, tindrem nevades al Pirineu! Uns dies més abundants que altres i algunes jornades amb cota un pèl més alta, però el que realment s’ha de valorar és la gran quantitat de neu que s’acumularà (al tou que ja tenim!) durant els pròxims dies! Situació realment perillosa per les allaus.. En sentirem a parlar!

De moment demà tindrem aquesta nevada molt abundant, novament general a tot el Pirineu i Prepirineu, amb una petita novetat, la pujada transitòria de cota molt probablement durant el migdia, que farà que no totes les valls del Prepirineu vegin nevar tant com la darrera nevada, tot i que també ho acabarà fent en acabar el dia! Ho anem a detallar!

Diumenge 27: El que resta de jornada tindrem neu a gran part del Pirineu i en forma de ruixat arribarà a estones al Prepirineu. Cota de neu baixant fins als 700m. Vent molt fort del nord! Torb.

Dilluns 28: Durant tot el dia la nevada serà forta al vessant nord del Pirineu. Matinada amb nevada feble a la resta del Pirineu i alguns ruixats al Prepirineu. Abans de sortir el sol, començarà a estendre’s la nevada per la resta del Pirineu i durant el matí arribarà també a tot el Prepirineu, i nevarà i amb moltes ganes durant tota la resta del dia. 

Acumulats molt importants, fins i tot més que la nevada de dimecres, amb gruixos que podran superar el metre de neu nova a cotes mitjanes i altes de la Vall d’Aran, tot el sector del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (alta muntanya de la Ribagorça) i tot l’extrem nord del Pallars Sobirà. 
A la resta del Pirineu, per sobre dels 1800m, es podran acumular entre 40 i 80cm de neu nova.
Al Prepirineu els valors estaran entre els 20 i 40cm.

Al tanto la cota!! Nevarà moltíssim al 90% del Pirineu, però tindrem una remuntada de cota pels volts del migdia! Al matí nevarà a gairebé totes les cotes, però al migdia pujarà la neu fins als 1000m (fora de llocs on quedi l’aire enclotat), per tornar a baixar al vespre fins als 700m! Així doncs alguns fons de les principals valls, tindrem pluja durant unes quantes hores. 

I el segon element més destacable de la jornada, el fortíssim vent del nord! Molta precaució! Torb molt violent.
Fred de ple hivern.

Dimarts 29

Durant la matinada les precipitacions aniran restringint-se al Pirineu i ja abans de sortir del sol, només quedaran algunes nevades febles al vessant nord del Pirineu. Matí molt tranquil, amb obertura de grans clarianes. A partir del migdia, el cel es taparà molt ràpidament i les nevades es generalitzaran a la tarda a tot el Pirineu i Prepirineu, fins al final del dia.

La cota de neu a la matinada se situarà entorn dels 700m i a la tarda començarà entorn dels 1000m i a la nit baixarà als 500m. Gruixos entre 5 i 20cm de neu nova.
Vent més moderat. Fred d’hivern.

Tendència pels pròxims dies: Neu  cada dia de la setmana? Sembla impossible, però el mapes actuals ens parlen de neu tots els dies de la setmana…
Dimecres abundant al vessant nord i arribant a la resta del Pirineu i feblement al Prepirineu i a totes les cotes.
Dijous nevades al Pirineu occidental durant el matí, segurament no a l’oriental (Ripollès). Cota de neu pujant transitòriament als 1500m.
I amb menys fiabilitat:
Divendres nevada de sud, Pirineu i Prepirineu neu baixant dels 1500m als 800m.
Cap de setmana, nevada intensa al vessant nord i moderada a la resta del Pirineu i Prepirineu i a totes les cotes…

QUINA SETMANA!!! ENS TORNAREM BOJOOOOS!!

VOLEM LES VOSTRES FOTOS #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra info és vital per nosaltres!

Albert de Gràcia

 

Font http://www.meteoexploration.com/maproom/snowmapsPy.php?lang=es de neu acumulada entre dijous 24 i dilliuns 28
Font https://es.snow-forecast.com/maps/static/pyrenees/next3days/snow de neu acumulada entre diumenge 27 i dimarts 29
Tradueix »