MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 7 de febrer. Neu i temperatura alteta

En el conjunt del Pirineu, el mantell es presenta gruixut no obstant al vessant nord i zones d’influència és molt gruixut. La pujada de les temperatures i fosa de neu ha fet disminuir els gruixos de neu, ja que en la majoria de casos s’ha compactat pel mateix pes. Els gruixos són
notablement més febles al Pirineu oriental i Prepirineu però gens menyspreables 

D’aquesta manera, el risc d’allaus ha baixat a moderat (2) a la major part del Pirineu gràcies a l’estabilització del mantell de neu causada per la pujada de la temperatura al conjunt del Pirineu. A tot el vessant nord tenim risc 2 moderat i a el vessant sud, Prepirineu i Pirineu
oriental tenim un risc d’allau entre feble i moderat. (2/1)
La continuïtat del temps agradable i temperatures positives en hores diürnes a cotes mitjanes donarà continuïtat a aquesta situació fins diumenge.

ATENCIÓ:

  • La pujada de temperatures ha donat lloc a diferents tipus de neus: Aquestes varien segons l’alçada que ens trobem i l’hora del dia.
  • Malgrat la baixada del risc d’allaus respecte fa una setmana, no es pot abaixar la guàrdia, ja que les quantitats de neu són abundants i malgrat la dificultat per a desencadenar allaus, si això passés, la neu arrossegada pot cobrir-nos sense problema.

Després d’uns dies de sol i temperatures més altes, el mantell de neu s’ha anat aposentant arreu del Pirineu. Ha fos força per sota 1700 metres a causa de la significativa pujada de temperatures i les pluges que van deixar guixos febles a les cotes més altes. De cara als
propers dies, les temperatures es mantindran força altes afavorint la fosa de les neus situades a cotes baixes i la transformació de la neu donant lloc a neu primavera en cotes per sota 2000.

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental el mantell és esquiable per damunt de 1700 m en orientacions N i 2000 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 100 cm
Al Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 1800 m en orientacions N i 2200 m en orientacions sud. Els gruixos van dels30 als 100 cm
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència és esquiable per damunt dels 1400 metres en orientacions nord i 1600 m en orientacions sud amb gruixos de 60 a 200 cm.
A la resta de la cara sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1500 m en orientacions nord i 1700 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 140 cm.
(Els gruixos poden ser superiors a causa del vent).

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantinguin els riscos esmentats degut al manteniment de la situació meteorològica. Diumenge tarda i dilluns, amb la nevadeta i baixada de temperatura ho haurem de seguir!

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Us recomanem una sortida en una zona amb abundància de neu. Cap des closos, des del pla de Beret (Val d’Aran)  

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »