PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 22, 23 i 24 de febrer – Onada de calor (per l’època de l’any)

Mapa que fa una mica de por per la seva contundència…

Mitja Europa amb temperatures (a uns 1500m d’altitut) fins a 12ºC superiors a la mitjana climàtica per aquest cap de setmana i fins a 16ºC a zones de Groenlàndia.. Brutal i molt trist realment..

Parlem d’onada de calor per l’època de l’any donat que l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) defineix com onada de calor els períodes de temperatura anormalment elevada (més de 5 graus per sobre de la mitjana) i d’una durada mínima de cinc dies consecutius fins a una màxima de diverses setmanes, tot i que en l’àmbit català el SMC rebaixa aquesta xifra a un mínim de tres dies.

Per tant, les altes temperatures dels pròxims dies, amb màximes que superaran fàcilment els 20ºC a moltes valls, seran temperatures desorbitades per l’època de l’any.. Agafeu samarretes de màniga curta!

 

Divendres 22: Sol com a únic protagonista al Pirineu i Prepirineu. 
Encara força fred nocturn arreu, més acusat en zones fondes i al migdia ambient de primavera, amb valors elevats per l’època de l’any. Vent encalmat.

Dissabte 23 i diumenge 24: Cap de setmana on el sol (i la lluna semiplena) serà l’amo i senyor del cel del Pirineu. Toquen sostre les temperatures, de plena primavera al migdia. 

Tendència pels pròxims dies: Tindrem patata calenta durant uns quants dies més… Semblaria que la truita es voldrà girar amb l’arribada del mes de març.. Marxaria la dorsal càlida i s’obriria la porta a borrasques i entrades d’aire fredes.. 

Sovint les calorades d’hivern fora del normal són precedides de bons temporals de neu.. Serà així enguany???? Ho anirem seguint!

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

 

Tradueix »