MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 22 de febrer. Mantell força estable en el conjunt del Pirineu

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

En el conjunt de la serralada Pirinenca, el mantell de neu es presenta força gruixut, no obstant al vessant nord i zones d’influència és molt gruixut i al vessant sud i Prepirineu és força més feble i irregular a causa dels efectes del vent. El mantell de neu està més que aposentat, ja que portem dues setmanes amb absència de nevades destacables. Malgrat l’estabilització del mantell d’ençà de l’última nevada, no podem abaixar la guàrdia, ja que la bonança diürna pot afavorir la inestabilitat del mantell en les zones més assolellades. D’altra banda les zones obagues elevades més fredes també poden presentar i mantenir certa inestabilitat al llarg del cap de setmana.
D’aquesta manera, el risc d’allaus ha baixat a moderat (2) a tota la vessant nord del Pirineu i les zones d’influència. En canvi el vessant sud del Pirineu, Prepirineu i Pirineu oriental, presenta risc 1 (feble) d’allaus.
La continuïtat del temps agradable i temperatures positives en hores diürnes a cotes mitjanes donarà continuïtat a aquesta situació fins diumenge.

ATENCIÓ:

  • El temps anticiclònic i agradable fa que trobem neus molt diferents de les diferents orientacions de les muntanyes. Si realitzem sortides en zones solanes i inclinades, recomanem portar material d’alpinisme (grampons, piolet…).
  • La disminució del perill d’allaus no eximeix la complexitat del terreny. Doncs, les diferents orientacions presenten neus diferents i sobretot al vessant nord, el risc Moderat, continuarà persistent els dies vinents.
  • Algunes zones exposades al vent del Prepirineu i vessant sud del Pirineu, no són esquiables per la presència irregular de neu i la rugositat del terreny.

Continua aquest tossut anticicló i tot i que la neu minva a les zones més assolejades i a cotes baixes encara tenim força neu al Pirineu. El fred de nit fins ara (cap de setmana més càlid) i bonança de dia ha afavorit que la neu s’anés regelant, sobretot a les bandes més assolellades. Això significa que en aquests espais hi tornem a trobar neu força dura. Les cotes altes dels Pirineus encara poden presentar raconades de neu pols combinades amb crosta. Els pròxims dies la situació es mantindrà sense canvis.

Distribució del Mantell Nival 
Al Pirineu oriental el mantell és esquiable per damunt de 1700 m en orientacions N i 2100 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 100 cm amb el permís de les zones que van quedar descobertes per les ventades.
Al Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 1800 m en orientacions N i 2300 m en orientacions sud. Els gruixos van dels 30 als 100 cm, també amb el permís de les zones que van quedar descobertes per les ventades.
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència és esquiable per damunt dels 1500 metres en orientacions nord i 1800 m en orientacions sud amb gruixos de 60 a 200 cm.
A la resta del vessant sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1500 m en orientacions nord i 1800 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 140 cm amb el permís de les zones que van quedar descobertes per les ventades.

(Els gruixos poden ser superiors a causa del vent).

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana sigui el manteniment dels riscos esmentats.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Us recomanem una sortida en una zona amb abundància de neu. Bony de la Redona, Alta Ribagorça. 

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »