MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 15 de març. Nou cap de setmana primaveral!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

En el conjunt de la serralada Pirinenca, el gruix del mantell de neu es presenta per sota la mitjana. Aquest, està regelat a les nits i humit durant les hores de sol. Les cotes altres (<2500m), poden mantenir una neu més seca o encrostada durant el dia.

El Perill d’allaus es manté força estable tret d’algunes excepcions a causa de les noves i discretes aportacions de neu que ha patit el vessant nord pirinenc.

D’aquesta manera, el perill d’allaus es manté moderat (2) a tot el vessant nord del Pirineu i les zones d’influència. El Pirineu occidental i a conseqüència de les nevades dels darrers dies, té perill 3 (marcat), amb tendència a baixar a 2.

La Resta del vessant sud del Pirineu també presenta perill 1 (feble) d’allaus.

D’altra banda, el Prepirineu i Pirineu oriental, presenta perill 1 (feble) d’allaus.

La continuïtat del temps agradable i temperatures positives en hores diürnes podrà afavorir de nou, el perill per allaus de neu humida.

ATENCIÓ:

  • El temps anticiclònic i agradable fa que trobem neus regelades durant els matins. És recomanable portar material d’alpinisme (grampons, piolet, ganivetes…) i cantells afilats per progressar per aquests espais
  • Algunes zones exposades al vent del Prepirineu i vessant sud del Pirineu, no són esquiables per la presència irregular de neu i la rugositat del terreny.
  • Les zones que han tingut noves i febles aportacions de neu poden mantenir-se inestables.

Encarem el final de la setmana amb unes condicions força similars a les de fa uns dies tret d’una fina capa de neu que ha caigut en sectors del vessant nord donant gruixos poc destacables i insuficients per a fer variar notablement les condicions. Per sort, el fred s’ha incrementat una mica malgrat que, com és habitual en aquesta època, canviarà de nou, i durant el cap de setmana tindrem una altra vegada valors de primavera avançada. Això afavorirà altre cop que de dia tinguem un mantell de neu humit i primaveral (a cotes mitjanes) i que amb les nits
destapades es regeli donant lloc a una crosta dura i difícil de trencar amb uns esquís. No obstant això, el diumenge poden arribar febles nevades i una mica de fred que impedirà que la neu s’estovi durant el dia.

Distribució del Mantell Nival 

Al Pirineu oriental el mantell és esquiable per damunt de 1700 m en orientacions N i 2300 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 100 cm.
Al Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 1900 m en orientacions N i 2400 m en orientacions sud. Els gruixos van dels 30 als 100 cm.
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència són esquiables per damunt dels 1400 metres en orientacions nord i 1800 m en orientacions sud amb gruixos de 50 a 200 cm.
A la resta de la cara sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1500 m en orientacions nord i 2000 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 140 cm.

(Els gruixos poden ser superiors o inexistents a causa del vent).

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantinguin el risc d’allaus.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Us recomanem una sortida en una zona amb força neu. Lo pinetó (2632) des de Planes de Son (Pallars Sobirà).

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »