MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 4 abril. El Pirineu torna a ser blanc!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

En el conjunt de la serralada Pirinenca, el gruix del mantell de neu es presenta molt per sota la mitjana. Aquest, ja no es presenta regelat gràcies a l’aportació d’una capa de neu més tova.
Aquesta neu ha caigut damunt terra sec a moltes solanes i seguirà caient al llarg del cap de setmana, millorant encara més les condicions per esquiar amb neu pols arreu, però també augmentant el perill d’allaus arreu del Pirineu. El perill d’allaus presenta canvis respecte als
anteriors butlletins i anirà canviant al llarg de dissabte i diumenge en funció de les nevades que vagin arribant.

El perill d’allaus és marcat (3) a tot el vessant nord Pirinenc i moderat (2) a la resta del Pirineu, per l’arribada generalitzada i força homogènia de nevades sense distincions zonals 

ATENCIÓ:

  • La imminència de noves nevades i la meteorologia poden fer variar els butlletins radicalment al llarg del cap de setmana.
  • Recomanem seguir prioritzant les esquiades en obagues o orientacions nord. Les orientacions sud poden presentar deficiència de neu.
  • Les nevades de dissabte poden incrementar les àrees esquiables, i per això cal estar atents als butlletins actualitzats.

Canvi radical de situació! Ha arribat la neu i el fred i això dóna un respir a la major part del Pirineu tan pel que fa a la presència d’aigua com per les condicions per esquiar. Les zones que ja tenien neu abans de les nevades, seran ideals per poder-hi lliscar sense trobar taurons (tocar pedres amb els esquís). A les zones on ja no hi havia neu (majoria de les solanes) s’haurà d’anar amb compte en funció de les noves aportacions de neu, que malgrat preveure’s força generoses, cauran sobre terra sec. Les nevades podran incrementar el risc d’allaus arreu del Pirineu per neu recent.

ATENCIÓ: Estigueu pendents de la nevada de demà-dissabte, que podrà modificar i força aquesta previsió!

Distribució del Mantell Nival 

Al Pirineu oriental el mantell és esquiable per damunt de 2000m en orientacions N i 2400m en orientacions Sud. Els gruixos de les zones esmentades van dels 20 als 100 cm.
Al Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2100m en orientacions N i 2400m en orientacions sud, és a dir, no hi ha espais esquiables en aquesta orientació. Els gruixos van dels 20 als 60 cm
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència són esquiables per damunt dels 1500 metres en orientacions nord i 2100m en orientacions sud amb gruixos de 30 a 170 cm.
A la resta de la cara sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1700m en orientacions nord i 2300m en orientacions sud amb gruixos de 20 a 120 cm.

(Els gruixos poden ser superiors o inexistents a causa de zones ventades).

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana el perill d’allaus augmenti, amb l’arribada de noves i abundants nevades. 

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Us recomanem una sortida al pic de l’Orri des de Port Ainé. Si hi ha una ullada de sol, aquesta sortida ens permetrà gaudir de vistes de tot el Pirineu. 

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »