MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 11 abril. Muntanyes blanques!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

En el conjunt de la serralada Pirinenca, el gruix del mantell de neu es presenta per sota la mitjana. Aquest, està regelat a les nits i humit durant les hores de sol. Les cotes altres més ombrívoles (<2500m), poden mantenir una neu més seca (pols). El perill d’allaus va
incrementar-se just després de les nevades de fa 6 dies, però cara el cap de setmana ja s’ha estabilitzat.

D’aquesta manera, el perill d’allaus es manté moderat (2) a tot el vessant nord del Pirineu i les zones d’influència a causa de les febles nevades dels darrers tres dies que han afectat més aquest sector.
La resta del vessant sud del Pirineu, Pirineu oriental i Prepirineu presenta perill 1 (feble) d’allaus, ja que la neu caiguda fa una setmana en aquest sector ja s’ha aposentat.

ATENCIÓ:

  • Les zones que no tenien neu abans d’aquest episodi de nevades, continuen inesquiables.
  • Les zones que recentment han tingut noves aportacions (bàsicament, vessant nord) poden presentar un mantell més inestable.

Després d’uns dies amb nevades disperses arreu del Pirineu les quals han arribat a deixar gruixos de fins a 40 cm, encarem un cap de setmana una mica més estable amb la serralada coberta d’aquesta nova capa de neu. Els espais on no hi havia neu abans d’aquest episodi de nevades, segueixen impracticables per esquiar-los. En canvi, les àrees que encara en presentaven, presenten unes condicions excepcionals. El sol primaveral es farà notar a les hores centrals del dia, donant lloc a neus força humides.

ATENCIÓ: Estigueu pendents de la nevada d’aquesta nit i matinada i el vent dels pròxims dies, que podrà modificar aquesta previsió!

Distribució del Mantell Nival 

Al Pirineu oriental el mantell és esquiable per damunt de 1900 m en orientacions N i 2400 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 100 cm
Al Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2100 m en orientacions N i 2400 m en orientacions sud. Els gruixos van dels 20 als 70 cm
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència són esquiables per damunt dels 1500 metres en orientacions nord i 1900 m en orientacions sud amb gruixos de 50 a 170 cm.
A la resta de la cara sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1700 m en orientacions nord i 2200 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 120 cm.

(Els gruixos poden ser superiors o inexistents, a causa de zones ventades).

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara al cap de setmana es mantingui, donada la estabilitat.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Us recomanem una sortida en una zona amb neu. Tuc de Salana (Val d’Aran)

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »