PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 12, 13 i 14 d’abril – Cap de setmana estable! Setmana Santa més moguda!

Després d’uns quants dies de moviment, que han tornat a deixar el Pirineu ben blanc, ens arriba, després de les nevades d’aquesta tarda, nit i matinada (maca al vessant nord!), un cap de setmana amb domini del sol i retorn de la temperatura més primaveral, tot i que res a veure amb els valors viscuts al març!

I la Setmana Santa com ja és habitual serà mogudeta! Inestabilitat típica de la primavera, amb dies de sol i jornades de pluja i neu! Ho detallem a continuació!

Divendres 12: Durant la tarda i nit de dijous i les primeres hores de divendres, nevarà amb ganes al vessant nord del Pirineu i de forma més feble a la resta del Pirineu, arribant algun ruixat al Prepirineu. Cota de neu al vespre de dijous a uns 1500m, per baixar a la matinada als 1000m.
Molt ràpidament escamparan els núvols al llarg del matí de divendres i la resta de la jornada serà estable a tot el Pirineu, amb gran domini de les clarianes. 4 nuvolades de tarda al Ripollès i Garrotxa, que no haurien de donar precipitació o en tot cas, algun ruixat molt local. Ambient ben fresc per l’època de l’any i vent del nord bufant fort en zones altes.

Dissabte 13: Poques coses a comentar, jornada de sol i sense precipitacions. A la tarda novament alguna nuvolada al Pirineu més oriental, que no hauria de donar pluja.
Temperatura ben fresca al matí i més suau al migdia. En tot cas els valors més elevats, amb prou feines voltaran els 20ºC als sectors més càlids, però el fred serà ben viu a alta muntanya. Vent del nord encara moderat, especialment en zones altes.

Diumenge 14: Jornada novament estable, tot i que el cel estarà més cobert per núvols prims que no donaran precipitacions. Temperatura primaveral i vent de mestral guanyant força, sobretot en zones altes. 

Tendència SETMANA SANTA:
Dilluns estable fins al migdia
Vespre de dilluns i bona part de dimarts, pluja, neu i alguna tempesta la tarda de dimarts.
Dimecres i fins al migdia de dijous estable.
Fiabilitat ja més baixa, però els mapes indiquen que dijous tarda, divendres i dissabte, tindrem una tongada important de ruixats i tempestes i neu baixant a cotes força baixes. Aquests ruixats continuarien les tardes de diumenge i dilluns, després d’uns matins més estables.

Seguirem dia a dia la previsió per la Setmana Santa! Els mapes a la primavera, són molt canviants!

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »