PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà

Avui marxem al Pallars Jussà, concretament a la Conca Dellà, una de les raconades més desconegudes del Prepirineu i amb un munt de recursos sorprenents per descobrir!

La Conca Dellà és un territori prepirinenc que forma part de la gran Conca de Tremp i que destaca per la seva autenticitat, amb una cultura mil·lenària i una geologia impactant reconeguda per la UNESCO (geoparc).

A través del primer dels 11 Festivals de Senderisme dels Pirineus, Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà, que es durà a terme els dies 18 i 19 de maig, ens aproparan les millors propostes de senderisme de la zona, en un cap de setmana intens on la geologia serà el fil conductor i on també es podrà gaudir dels recursos naturals, culturals, gastronòmics, acompanyades de molt bon ambient.

Us detallem el programa amb les propostes més rellevants del festival, on tots esteu més que convidats!

DISSABTE 18:

9.00h: VISITA AL DESPOBLAT DE MONTESQUIU

A mitjans del segle XIX, moltes poblacions del Pirineu van veure com els seus habitants marxaven a pobles més grans de la vora o ciutats més llunyanes, atrets per les millors condicions laborals que s’hi oferien i malauradament molts d’ells, van quedar abandonats. Montesquiu, és un d’aquests pobles que va caure en l’oblit, però encara la resta de les seves construccions ens parlen d’un passat ple de vida.

Sortint d’Orcau, un dels pobles amb més encants del Prepirineu, es pujarà fins al seu castell (amb vistes fascinants del Jussà) i es continuarà a peu fins a un despoblat sorprenent, Montesquiu, on descobrirem com era la vida d’aquesta població. En acabar, tastet de productes!

17.30: LLEGENDES I CONTES A LA VORA DE LA ROCA DEL BOLET

La roca del Bolet de Figuerola d’Orcau, és una formació ben curiosa, formada gràcies a la protecció del “cap del bolet” que va actuar de paraigües, protegint de l’erosió el seu cos format per material tou, l’argila. Aquestes formacions reben arreu del Pirineu toponímies sempre lligades a les llegendes (encantades, bruixes…) i han anat vinculades des d’antic a llegendes sorprenents.

En un entorn únic, fascinant, es farà una sortida per gaudir d’aquests terrenys marcians, la mítica roca del Bolet, on s’escoltarà llegendes i contes de la Conca i del Pirineu.

21.00: NIT MÀGICA I VIATGE INTERPLANETARI ALS ESTANYS DE BASTURS

Els estanys de Basturs són uns estanys formats per un complex càrstic, però que tenen una exclusivitat mundial que l’han atorgat un reconeixem científic molt important! Aquests estanys són sobreeixidors naturals de l’aqüífer de la zona i formen part del complex de toves de doms d’Isona, que constitueixen un potencial anàleg per a l’estudi de formacions similars de Mart.  (+ info)

Sota la llum dels estels, la lluna i els frontals, anirem des d’Isona fins als estanys de Basturs, on podrem escoltar els sorolls dels animals nocturns del Pirineu, descobrir la formació d’aquests estanys i gaudir d’un viatge interplanetari.

DIUMENGE 19:

9:00h: ITINERARI GEOLÒGIC AMB LES MILLORS VISTES DEL PIRINEU

L’apassionant història de la formació dels Pirineus, ens ofereix una visió global dels principals esdeveniments que ha viscut el nostre planeta, en els darrers centenars de milions d’anys.

De la mà d’un geòleg, es realitzarà una ruta amb les millors vistes dels Pirineus! Es parlarà de la formació dels Pirineus, per què hi trobem fòssils de dinosaure i moltes altres curiositats del Geoparc. En acabar, tastet de productes locals.

18h: RUTA URBANA PER ISONA

Caminar és fer salut! Si a més a més ho sumen a què l’entorn és agradable, ens aporta un munt de factors positius per la salut.

Tot fent una caminada pels carrers d’Isona, es parlarà sobre els beneficis de l’esport a la tercera edat i s’acabarà amb un petit refrigeri per clausurar un festival intens!

No us ho perdeu, realment és una oportunitat única per descobrir aquest fascinant territori! Així que us animem a visitar la web del festival http://festivalssenderismepirineus.cat/concadella2019  on podreu trobar tota la informació! Anima’t!

Tradueix »