PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 24 al 26 de maig – Arriba una ploguda abundant! Cap de setmana més estable

Ja tenim el front a les portes! Entre aquesta tarda i la matinada, arribaran tempestes, algunes fortes, a gran part del Pirineu i Prepirineu. Demà al matí ploguda generalitzada i a la tarda escamparan del Pirineu occidental, però continuaran a la resta de la serralada i podran ser abundants!

Caiguda de la temperatura respecte avui (neu baixant fins als 2300m) i atenció també amb el vent del nord fort entre demà a la tarda i matí de dissabte! Cap de setmana més estable, però amb tramuntana moderada!

Divendres 24 de maig: Jornada passada per la pluja i la neu en cotes altes! Un nou front actiu ens afecta aquesta primavera directament a tot el Pirineu i Prepirineu, portant precipitacions ja des de la matinada. A partir del migdia les precipitacions remetran d’algunes zones del Pirineu més occidental (Ribagorça i Pallars), però continuaran a tot el vessant nord (on seran molt abundants!), Prepirineu i Pirineu oriental fins a la nit.
Alguna de les pluges, especialment durant la matinada, aniran acompanyades de tempestes. 
Ambient molt més fred que dijous i cota de neu entorn dels 2300m, sent destacable per sobre dels 2600m! 
Atenció la tramuntanada a partir de demà a la tarda! Serà forta!

Dissabte 25 de maig: Tindrem encara precipitacions durant la matinada, especialment en punts del vessant nord del Pirineu i a tot el Pirineu axial. La resta de la jornada quedarà inestable, amb estones de sol i nuvolades, que portaran ruixats en qualsevol indret, però sense ploure ni a tot arreu, ni a totes hores! Especialment tindrem més precipitacions al vessant nord del Pirineu i Pirineu oriental, i menys als Pallars, Ribagorça i Alt Urgell. 
Precaució amb la tramuntana fins al migdia, serà forta especialment a cotes altes. 
Temperatura fresca, tot i que al migdia si fa una mica de solet, pujarà més que divendres. Ambient fresc a causa del vent!

Diumenge 26 de maig: El temps s’estabilitza notablement, amb grans clarianes en el conjunt del Pirineu, tot i que al vessant nord del Pirineu tindrem força núvols i alguns plugims. A gran part del Pirineu no tindrem precipitacions. 
Encara bufarà el vent amb ganes del nord, especialment en zones altes.
Temperatura un pèl més alta.

Tendència pels pròxims dies: Molt probablement la setmana entrant serà força estable, amb alguns ruixadets de tarda entre dimarts i dimecres. Això sí, de calorades de moment, no se’n veuen enlloc!

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »