PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festival Garrotxa Volcanic Walking – 31 maig i 1 i 21 juny 2019

La Garrotxa és terra de volcans, però també d’un Pirineu que tot i ser modest en alçada, mostra un caràcter feréstec i ple de raconades sorprenents!

Al mateix temps que la seva geografia és plena de contrastos, també ho és els seus climes, caracteritzat per les abundants tempestes de tarda de primavera i estiu, que propicien una vegetació frondosa i uns paisatges completament verds.

Com ja hem explicat amb la resta de festivals pirinencs, en el festival de Senderisme de la Garrotxa tindrem ocasió de descobrir tota la variabilitat de la comarca, on gaudirem de vistes espectaculars, els seus volcans, visitarem arbres centenaris i l’emblemàtica fageda d’en Jordà, elements culturals com el camí ral i l’església de Sant Miquel del Mont, fonts, gorgs i gastronomia local!

Us detallem les propostes més rellevants del festival, on tots esteu més que convidats!

Volcans entre boscos i conreus

DIES: Divendres 31 (16:00h) i dissabte 1 (10:00h)

Als entorns de la ciutat d’Olot trobem densos boscos on gaudir de la natura, tot descobrint volcans adormits.

Durant el recorregut passejarem entre un paisatge agroforestal de gran interès paisatgístic i descobrirem fins a cinc volcans. Per acabar, gaudirem d’una degustació d’embotits artesans de la granja Mas Corominas, amb més de 40 anys d’experiència en la criança de porcs.

Posta de sol des del cim del Puigsacalm

DIA: Divendres 31 (18:00h)

Itinerari circular durant el qual pujarem a l’emblemàtic Puigsacalm, el cim més alt de la Serralada Transversal. L’itinerari transcorre entre fagedes. Un cop al cim, gaudirem de la posta de sol amb unes fantàstiques vistes a Montserrat, el Collsacabra, el Pedraforca, el Pirineu de Girona, el golf de Roses, l’Alta Garrotxa, la zona volcànica de la Garrotxa… entre d’altres, si el dia ens ho permet.  Durant l’activitat hi haurà una degustació de productes locals.

Gorgues de la vall d’Hostoles fent marxa nòrdica

DIES: Dissabte 1 (9:00h) i diumenge 2 (9:00h)

Sortida de marxa nòrdica (introducció o perfeccionament) per la llera de basalt del riu Brugent i la riera de Cogolls, provinent de les erupcions dels volcans de la zona, provoca salts d’aigua i gorgues de bellesa espectacular.

Fantàstiques vistes a les serres dels voltants i al castell d’Hostoles, fortalesa de muntanya durant la guerra remença del segle XV. Durant l’activitat hi haurà degustació de productes locals.

Sant Miquel del Mont,  el mirador de la Vall de Bianya

DIES: Dissabte 1 (9:30h) i diumenge 2 (9:30h)

Una ruta circular on podrem gaudir d’unes vistes espectaculars de l’Alta Garrotxa i Pirineu tot passant entre roures monumentals. Al final de la ruta, degustació de productes del territori.

De volcà a volcà

DIA: Dissabte 1 (10:00h)

Aquesta ruta ens proposa visitar els dos volcans més emblemàtics de la ciutat d’Olot: el Montsacopa i el Montolivet. Des del Montsacopa observarem el creixement al llarg del temps de la ciutat d’Olot i, seguidament, travessarem part de la ciutat per arribar fins al volcà germà del Montsacopa, el Montolivet, ja que ambdós sorgiren de la mateixa falla. 

Finalment, acabarem la ruta amb un agradable passeig que voreja el riu Fluvià per un camí planer i bucòlic que ens durà fins a les fonts de Sant Roc. Degustació de productes del territori durant la ruta.

Gorg de l’olla i camí ral

DIA: Dissabte 1 (16:00h)

Itinerari circular des del bonic poblet dels Hostalets d’en Bas. Ens enfilarem pel costat del riu del Puig i passarem pels diferents salts d’aigua fins a arribar al bonic gorg de l’Olla, un salt de 30 m. Llavors tornarem per una part del camí ral, l’important via medieval que unia Vic i Olot i que actualment es pot recórrer tota.  Durant l’activitat hi haurà una degustació de productes locals.

Aigües que purifiquen

DIA: Dissabte 1 (16:00h)

Aquesta ruta ens proposa començar a caminar pel camí vell de Batet cap al volcà Bisaroques, el més petit dels quatre volcans que es troben a la ciutat d’Olot, vorejant la carena  fins a la font de la Salut i la font de les Tries, d’aigües sanes i minerals, lloc idíl·lic per anar-hi a berenar i refrescar-s’hi. Vorejarem el riu Fluvià en sentit contrari per tornar al centre d’Olot.  Degustació de productes del territori durant la ruta.

La fageda de nit

DIA: Dissabte 1 (21:30h)

Roques en penombra, branques en moviment, sons corprenedors. Recorrerem un itinerari planer i curt per descobrir la fageda d’en Jordà de nit, més íntima, més tranquil•la, més propera.

Els tres roures del rei

DIA: Diumenge (9:00h)

Aquesta ruta ens permet conèixer un paisatge tan feréstec com espectacular, amb camins entre cingleres i rius d’aigua cristal·lina. Anirem d’Oix a la vall d’Hortmoier, on una ermita ens donarà accés a una plana on hi ha tres roures amb una història per explicar-nos.

El Croscat a cegues

DIA: Diumenge (10:00h)
Visita al volcà del Croscat per descobrir com es forma un volcà, quins materials expulsa durant l’erupció, quin aprofitament en treu l’home… i tot completament a cegues, amb els ulls tapats i descobrint aquest meravellós volcà amb el relat del guia. Un cop acabada la visita, el guia ens tornarà a fer entrar dins el volcà per veure amb els nostres ulls el que hem descobert amb el sentit de l’oïda.

QUIN CAP DE SETMANA MÉS INTENS!

No us ho perdeu, realment és una oportunitat única per descobrir aquest fascinant territori! Així que us animem a visitar la web del festival http://festivalssenderismepirineus.cat/garrotxa2019  on podreu informar-vos de totes les propostes i dubtes que tingueu! Animeu-vos!

Tradueix »