PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festival senderisme: Alinyà, muntanya de camins. El 14, 15 i 16 de juny del 2019

El Segre, el rei dels rius pirinencs, talla com una navalla les serres prepirinenques de l’Alt Urgell. A banda i banda del curs fluvial trobem serres escarpades i valls amb un caràcter propi i de gran bellesa per als amants del senderisme.

Una d’aquestes valls és la d’Alinyà, un raconet del Pirineu fascinant on destaca la geologia, la flora, la història (romànic, castells) i especialment la fauna, amb un important centre d’observació de voltors., Any rere any els visitants, atrets per les diferents activitats promocionades per la Muntanya d’Alinyà, se sorprenen dels notables valors d’aquesta vall.

Un any més, la Muntanya d’Alinyà ens ofereix l’oportunitat de descobrir a fons tota la seva riquesa, a través d’un Festival de Senderisme  els dies 14, 15 i 16 de juny, ple d’activitats! Aquí les teniu totes:

DIVENDRES 14 DE JUNY:

A les 21:30h, Concert Tost del músic Arnau Obiols.  

DISSABTE 15 DE JUNY:

A les 10:00h, Observació de voltors

L’activitat estrella de la Muntanya d’Alinyà és l’observació de voltors, una experiència fascinant on veurem com desenes de voltors arriben atrets pel menjar fins a un lloc pròxim des d’on els podrem veure i fotografiar.

A les 20:00h – Excursió nocturna al tossal de l’Àliga

A la capçalera de la vall d’Alinyà trobem una de les muntanyes més característiques d’aquest indret, un autèntic balcó des d’on gaudir de la millor panoràmica de la vall.
Pujarem al capvespre, per veure les àmplies vistes durant la posta de sol i baixar amb els frontals, tot escoltant els sorolls de la nit pirinenca.
A mitja excursió hi haurà una sorpresa faunística que, com totes les sorpreses, no us podem desvelar…

DIUMENGE 16 DE JUNY:

A les 8.00h – Anem a mirar isards

Amb les primeres hores del dia, anirem a veure aquests animals juganers tan emblemàtics de les cotes altes del Pirineu, per aprendre-ho tot en relació als seus hàbits de vida i comportaments.

A les 10:00h – Visita a l’ermita de Sant Ponç

Sortint a peu des d’Alinyà pujarem fins a l’ermita, on l’IECAU (l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell) ens explicaran tot el llegat històric i cultural, tant d’aquesta ermita com de les restes del proper castell de Sant Ponç, amb una magnífica vista de tota la vall.

QUIN CAP DE SETMANA MÉS INTENS!

No us ho perdeu, realment és una oportunitat única per descobrir la vall d’Alinyà. Així que us recomanem visitar la web del festival http://festivalssenderismepirineus.cat/alinya2019, on podreu informar-vos de totes les propostes i dubtes que tingueu! Animeu-vos!

Tradueix »