PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Val d’Aran Walking Festival, del 1 al 7 de juliol 2019

Els paisatges alpins combinats amb el clima atlàntic, atorguen a la Val d’Aran uns paisatges fascinants on el senderisme esdevé una de les activitats principals per descobrir un patrimoni ric en boscos, aigua, cultura, cims, gastronomia i estanys! 

Un dels festivals de senderisme del Pirineu amb més activitats, el Val d’Aran Walking Festival que se celebra de l’1 al 7 de juliol del 2019, està farcit de grans propostes per tots els nivells i gustos, per descobrir com mai la Val d’Aran, a través de guies locals!

 

El festival de Senderisme de la Val d’Aran, compta amb un interessant programa on poder descobrir els racons estrella de la comarca. Totes les sortides que ho requereixen, es facilitarà el transport, des del punt de trobada a Vielha, al començament de les excursions, així com els taxis a les excursions del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. (En les excursions de tipus circular, el accés al començament de l’excursió es realitza amb el cotxe propi.) També en les excursions es combinaran amb visites culturals al patrimoni Romànic i museus etnogràfics de la Vall d’Aran entre altres zones d’interès i tindrem ocasió de fer degustacions gastronòmiques de productes de la zona: formatges de Bagergue, patés i embotits en els Banys de Tredòs, cervesa artesana a Vielha, licors típics en l’observació astronòmica… etc. 

La dinàmica d’aquest festival divideix les activitats proposades, (programa complert) segons la dificultat tècnica dels itineraris plantejats, (A els més exigents, B de dificultat mitjana i C de baixa dificultat). Anem a fer un breu repàs!

PROGRAMA A: Excursions de dia complet, amb un recorregut superior als 10km, amb desnivells entre els 600 i 800m, i una durada de 4,30h a 6h. En alguna d’elles es realitza la ascensió a algun cim (fàcil). Cal Pic-Nic.

PROGRAMA B: Excursions programades al matí de dia complet i de mig dia. amb un recorregut de 10km de mitjana i desnivells suaus entre els 300 i 550 m. tindran una durada entre les 2h a 5h.

PROGRAMA C: Excursions de mig dia, programades al matí ia la tarda. Amb un recorregut inferior a 10km, i desnivells suaus entre els 100 i 300m. Tindran una durada entre les 2,30h a 3,30h.

I a grans trets tindrem ocasió de descobrir:

Camins tradicionals: 

 • Dimarts dia 2: A través del camí reial, descobrirem bona part del fons de vall, tot recorrent bonics trams de bosc i visitant pobles.
 • Dimecres dia 3: El Còth de Baretja és un dels indrets més emblemàtics de la Val d’Aran, amb un paisatge espectacular. Utilitzarem el camí històric que comunica l’Hospice amb Bossòst.
 • Dimecres dia 3: Les joies del Baix Aran.
 • Diumenge dia 7: Amb el camí que comunicava el Pallars amb l’Aran a través del Port de la Bonaigua, gaudirem dels millors paisatges de la capçalera de la Val d’Aran.

Estanys:

 • Dimarts 2 i dissabte 6: Visita a l’estany de Mar.
 • Dimarts 2: Pujada fins a l’estany de la Restanca
 • Dijous 4: Excursió fins als estanys de Colomers.
 • Dijous 4: Ruta pels entorns de la Bassa d’Oles

Cascades:

 • Divendres 5: Sauth deth Pish 
 • Dissabte 6: Uelhs deth Joeu

Cims:

 • Dijous 4: Tuc de Salanas
 • Divendres 5: Tuc de Bacivers
 • Dissabte 6: Tuc de la Escaleta

Tallers:

 • Nordic Walking
 • Astronimia
 • Plantes


Quina manera de descobrir millor la Val d’Aran?
No us ho perdeu, realment és una oportunitat única per endinsar-vos en aquesta comarca! Així que us convidem a visitar la web del festival http://festivalssenderismepirineus.cat/valdaran2019 on podreu informar-vos de totes les propostes i dubtes que tingueu! Animeu-vos!

 

Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »