PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 18 al 20 d’octubre – Cap de setmana rúfol i després, temporal de pluja i neu!

Quins mapes a mitjà termini! Podríem estar davant de la situació més important de pluja d’aquest 2019! De moment cap de setmana amb molts núvols i algunes pluges (ara detallem on) i molt pendents de la possible ploguda i nevada molt abundant i general entre dilluns al tard i dijous. Ho expliquem tot:

 

 

 

 

Divendres 18 d’octubre:  Els núvols seran força presents durant bona part del dia, però no deixaran precipitacions fins a fer-se fosc, i únicament ho farà a l’Alta Ribagorça i zones pròximes. Així doncs, dia mig mig. Ambient fresc o fred a primeres hores i agradable al migdia. Vents poc destacables.   

Dissabte 19 d’octubre:  A la matinada continuaran alguns ruixats a l’Alta Ribagorça i podran arribar cap al Pallars, Alt Urgell i zones pròximes. Al llarg del matí els plugims es concentraran només al Pirineu més a tocar d’Aragó i a la resta tot i la presència de molts núvols, no s’esperen precipitacions fins a la nit, quan els ruixats podran començar a afectar a moltes més zones. Temperatura més tardorenca. Cota de neu al matí als 2900m baixant a 2400 a la nit.

Diumenge 20 d’octubre:  Els mapes actuals ens indiquen el pas del front, deixant una jornada més coberta i amb precipitacions durant bona part del dia a moltes zones del Pirineu i Prepirineu. Al matí seran més febles i intermitents (plourà a estones i en el conjunt del Pirineu ben poc) i a la tarda seran més intenses i plourà durant més estona. La temperatura anirà baixant al llarg del dia i la temperatura al final del dia serà ben freda. Cota de neu baixant de 2400m a 1800m. Vent del SW intens, especialment a cotes altes. 

Tendència pels pròxims dies: Quins mapes!! A partir de dilluns, i tot dimarts i dimecres, les pluges seran abundants o molt abundants, i la nevada a cotes ALTES abundant! Esperem que no canviïn els mapes, estaríem parlant de registres (pels pròxims 6 dies) entre els 75mm i 200mm a bona part del Pirineu i Prepirineu, una regada necessària després de tants mesos de sequera.

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »