PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 21-22 d’octubre – Episodi de pluges MOLT FORTES (torrencials?)

Expectants amb els mapes engrescadors que insisteixen en una ploguda moooolt forta pels pròxims 4 dies! Ja fa dies que els pronòstics parlen entre dilluns al tard i dimecres al migdia, que registres entre els mínims de 75mm i vora els 200mm a les zones on plogui més! Molta aigua en poc espai de temps! Així doncs, molta precaució amb rius, torrents i rieres!

Sembla que per fi s’ha obert l’aixeta! Ja portem en una setmana dos fronts que han regat bé el Pirineu, previsió d’aquesta forta ploguda a curt termini i ja veurem si tenim més sorpreses a mitjà termini. Ho expliquem tot:

 

 

 

 

Dilluns 21 d’octubre:  El cel variable, algunes boires enganxades a terra i la manca de precipitació marcaran les primeres hores de la setmana.. A mesura que les hores avancin, els núvols s’aniran fent cada cop més abundants i a la tarda, però especialment vespre i nit,  tindrem alguns ruixats a qualsevol indret. Poca cosa i no arribaran a tot arreu. Ambient fredot. Cota de neu 1900!! El vent del SE serà fort, especialment a zones altes.

Dimarts 22 d’octubre:  Ara per ara els mapes indiquen que durant la matinada i matí la pluja es generalitzarà a tot el Pirineu i Prepirineu i continuarà tota la resta de la jornada. Serà pluja abundant, d’anar fent i que caurà durant moltes hores. A estones, tindrem algunes tempestes (llamps i trons), amb pluja forta. La cota de neu es dispara! Al matí pujarà fins als 2200m i a la tarda fins als 2900m! Ambient fred i humit. Mala visibilitat i boira, vents molt forts del SE. 

Tendència pels pròxims dies: Sembla que el plat fort arribaria durant la matinada de dimecres, quan la pluja podria ser especialment intensa a molts indrets! Neu baixaria fins als 2000m. Encara queda per saber el lloc més beneficiat – perjudicat per aquestes pluges tan fortes, però sembla ara per ara que el gruix es centraria entre el Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès i l’Alt Urgell. AIXÍ DONCS, molt pendents, si hi ha alguna variació del pronòstic, demà farem una previsió especial. 
Sembla que durant el matí de dimecres ja aniria escampant la pluja forta i a partir de la tarda i ja faria un bon sol! A partir de dijous, més incertesa, la majoria de mapes donen resta de setmana dominada pel sol, però altres no ho tenen tan clar!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »