PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 22 al 24 DE NOVEMBRE- Buff!! Molt bona nevada de sud!!

Ja tenim la nevada abundant de sud a les portes!!! Quin novembre! Diverses situacions de neu i un fred que pela i ara arriba el torn d’una nevada notable que afectarà tot el vessant sud del Pirineu (després també rebrà el nord), acumulant gruixos destacables de neu tot just a l’inici de la temporada de neu…

Per saber quines zones rebrà més neu i cotes tindrem, ho comentem a continuació:

Divendres 22 de novembre: Arriba el front! Matinada i primeres hores del matí encara amb clarianes. No serà fins al migdia quan tinguem els primers ruixats entrant per l’Aragó i al llarg de la tarda, la pluja s’anirà estenent per tot el Pirineu i Prepirineu, sent abundant entre el vespre i la nit a totes les comarques. 
Atenció el vent, serà fort o molt fort del sud a cotes altes. Ambient fred i humit tota la jornada.
Cota de neu molt diversa segons l’indret i de difícil predir! Segons previsions, Al migdia voltarà els 1500m, vespre 1700m i puntualment a la nit arribarà fins als 2000m (potser més alta encara al vessant nord!), però MOLT ràpidament a la matinada de dissabte caurà fins als 1300m. En tot cas, en moments de forta precipitació la cota podrà ser més baixa de l’esperat.. 
Gruixos: Per sobre dels 2000m es poden acumular al voltant del mig metre en zones del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, és a dir, Ribagorça Jussà, sud del Sobirà i Val d’Aran. A la resta del Pirineu entre els 15 i 35cm. Boníssima nevada!

Dissabte 23 de novembre: Les precipitacions durant la matinada seran abundants a tot el Pirineu i com hem comentat anteriorment, anirà baixant ràpidament la cota de neu fins als 1300m. Aquestes aniran desapareixent de ponent a llevant a mesura que comenci a sortir el sol i quedaran concentrades la resta de la jornada al vessant nord del Pirineu  on seran abundants al llarg del dia, i baixant de cota fins als 1100m.
Al migdia tindrem creixement de nuvolades al Prepirineu i fins a la tarda tindrem possibilitat de ruixats (potser algun tro), en zones del Solsonès, Berguedà, Osona, Ripollès, Garrotxa i Empordà.  
El vent haurà girant al nord (ratxes fortes en cotes altes), atenció al TORB! L’ambient continuarà sent fred tota la jornada. 

Diumenge 24 de novembre: El temps per diumenge serà força més estable. Restes de nevada fins la matinada al vessant nord, però molt ràpidament s’obriran grans clarianes a bona part del Pirineu i Prepirineu. A la tarda, alguns núvols decoratius, però sense precipitacions. 
El fort vent del nord anirà perdent intensitat amb el pas de les hores. Temperatures amb el solet del migdia, més agradables. 

Tendència pels pròxims dies: Tot sembla indicar que l’inici de la setmana vinent serà més estable i menys fred, bona notícia per anar assentant el mantell nival! 

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »