PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 11 i 12 DE DESEMBRE- Nevada MOLT ABUNDANT i ventades brutals!

Ens arriba una d’aquelles situacions de PAQUETON a molts indrets del Pirineu! Dimecres primer frontet, tot esperant una situació de fortes nevades de cara a dijous i divendres (però pendents de les cotes de neu!). A banda de la neu, especialment divendres molt pendents de les fortíssimes ratxes de vent i com a conseqüència el perillós torb! Anem a detallar-ho:

Dimecres 11 de desembre: Al matí encara el temps serà estable i en moltes zones que han estat afectades pel fogony del vessant sud dimarts, es notarà una notable refrescada. Al migdia ja núvols més abundants i entre les 14.00 i 17.00h, escombrada d’un petit front que portarà nevades febles a molts indrets del Pirineu i en forma d’algun ruixat més puntual arribarà fins al Prepirineu. A partir d’aquella hora, obertura de clarianes al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, ja sense nevades, però continuaran a tot el vessant nord! Ambient fred i cota de neu a uns 1000m. Vent de mestral fort! TORB

Dijous 12 de desembre: Al vessant nord continuarà nevant feblement fins a mig matí i en canvi les clarianes seran les protagonistes a la resta de sectors. A partir de mitja – tarda augmenten els núvols i ja al vespre arriben les primeres nevades ABUNDANTS pel Pirineu occidental, i que en acabar al dia arribaran a totes les comarques. La cota de neu maca, 1300m! Ventades de mestral i torb!

Tendència pels pròxims dies: Divendres arriba el plat fort! Les precipitacions seran abundants (20-40cm) o molt abundants (50-100cm) al vessant nord i fins i tot, tot i ser una situació de nord, podrà arribar al Prepirineu a estones. El vent de mestral serà MOLT VIOLENT i el Torb molt perillós!! Jornada per no fer activitats a l’aire lliure. Única cosa que balla, la cota de neu! Alguns mapes fan pujar la cota divendres a 1800m, altres a 2200m! Ho anirem seguint amb la previsió de dijous.
Cap de setmana, estable, amb domini del sol i amb poc o gens de fred!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »