PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 13, 14 i 15 DE DESEMBRE- Gran nevada, ventades i cap de setmana primaveral!

FORTA nevada entre el vespre de dijous i tot divendres, amb gruixos generals d’uns 50cm i voltant el metre de neu nova al vessant nord del Pirineu!! Un altre element destacable, les fortíssimes ratxes de vent de mestral i el torb, totalment desaconsellable fer activitats a l’aire lliure demà divendres. I cotes de neu que aniran pujant (detallem a la previ). Cap de setmana però, estable, amb ambient primaveral. Anem a detallar-ho:

Divendres 13 de desembre: La nevada intensa ja s’iniciarà a tot el Pirineu entre el vespre i la nit de dijous a tot el Pirineu, amb una cota de neu d’uns 1500m. Aquestes precipitacions es mantindran abundants tota la jornada de divendres, sent molt abundants (50-100mm) al vessant nord del Pirineu (Vall d’Aran, zona nord de la Ribagorça, de la zona pròxima de frontera amb França del Pallars i Andorra, l’Arieja i Capcir), abundants a la resta del Pirineu (30-60mm) i més febles com més a tocar del Prepirineu i la depressió central. 
L’element més difícil de preveure, la cota de neu!! Segons la majoria de mapes, es quedaria estacada cap a uns 1900m, i potser en acabar el dia (quan ja quedi poca estona de precipitació) podria acabar pujant a 2200m.
Ventades molt fortes, amb ratxes “huracanades” a alta muntanya. TORB molt perillós. Divendres per no fer muntanya!
Temperatura que puja

Dissabte 14 de desembre: Continuarà la precipitació fins allà les 3-4 de la matinada, quan començarà a escampar. Ens llevarem a gran part del Pirineu amb domini del sol, tret del vessant nord on encara tindrem núvols i boires fins al migdia. A la tarda el sol serà el protagonista. Temperatura més aviat primaveral. El vent de mestral serà fort fins a migdia, a la tarda girarà a SW més moderat. 

Diumenge 15 de desembre: Sol com a protagonista diumenge, amb alguns núvols decoratius. Continua la temperatura alta. Únic element a destacar, el vent moderat del SW a cotes altes. 

Tendència pels pròxims dies: Pinta que durant la setmana vinent ens podrà visitar dos fronts, que segons els mapes d’ara (encara poc fiables), un poc actiu i un altre més potent, portant neu a cotes més baixes que les que tindrem demà! Si més no, estem vivint un desembre atípicament mogut al Pirineu!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »