PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 18 i 19 DE DESEMBRE- Pendents de l’arribada d’ELSA, amb molt moviment!

Continuem amb la ratxa humida atípica per un desembre al Pirineu! Després dels ruixats d’avui, dijous ens arriba ELSA, amb una nova gran ventada al Pirineu, un important episodi de precipitació (neu a cotes altes, per anar baixant en picat divendres) i ara pinta un proper cap de setmana estable, tot i que els mapes actuals donen més nevades (a cotes més baixes) durant les nits de dissabte i diumenge! Anem a detallar-ho:

Dimecres 18 de desembre: Alguns plugims durant la matinada a qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu, de neu per sobre dels 1700m, però en conjunt la resta de la jornada serà estable, amb nuvolositat variable, més estones de sol a la tarda i poc fred. Vent del sud destacable, especialment a cotes altes, tot i que menys intens que dimarts. Atenció el torb! 

Dijous 19 de desembre: Arriba Elsa al Pirineu (batejada per AEMET)! Al matí ens escombra la primera banda de precipitació associada al front càlid! La neu pujant de 1700m a 2100m. Entre el migdia i el vespre, treva de precipitacions bona part del Pirineu, però a partir de llavors les precipitacions es faran extenses i intenses (neu insistim a cotes altetes!, especialment vessant nord)! Vent fort a molt fort (ratxes huracanades!!), especialment a la tarda i en cotes altes . MOLTA PRECAUCIÓ en cotes altes. Ambient poc fred i fins i tot càlid a la Vall d’Aran.

Tendència pels pròxims dies: La matinada de divendres tindrem un autèntic patac de pluja i neu!! Precipitacions intenses a tot el vessant sud del Pirineu! Anirà associada al front fred, i a mesura que arribi el matí, la cota de neu es desplomarà dels 2100m als 1400m. Així doncs, autèntic paquet de neu a cotes altes, i en funció de com baixi de ràpid la cota, també podrem veure nevar maco a cotes mitjanes.
Divendres inestable, amb més neu entre la nit i matinada de dissabte (neu a uns 1300m) i possiblement una altra tongada feble de neu entre la nit de dissabte i matinada de diumenge! Durant el dia dels caps de setmana, solet i neu fresca! QUINA SETMANA!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »