PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 20, 21 i 22 DE DESEMBRE- MOLTA PRECAUCIÓ LES PROPERES HORES!

Situació molt complexa les properes hores! Molta atenció a les fortíssimes ratxes de vent en zones altes i la gran quantitat de pluja i neu en zones altes! Aquesta propera nit i matinada plourà a bots i barrals (cotes de neu superiors als 2200), demà a la tarda nevarà a 1400m, i el cap de setmana finalment sembla que serà ben inestable! Dissabte precipitacions a partir del migdia (neu novament alta) i entre la tarda i bona part de diumenge els ruixats de neu baixaran dels 1200m! Atenció a les grans acumulacions de neu a cotes altes (no us perdeu la previsió d’allaus a la nostra secció skimo). Un batibull de situacions que us detallem a continuació:

Divendres 20 de desembre: La pluja serà intensa durant tota la matinada i fins a mig matí a tot el Pirineu i Prepirineu, especialment al vessant sud, on es poden superar els 100mm en zones de la Ribagorça, Pallars, Alt Urgell i Solsonès. La cota de neu entorn dels 2200 – 2400m (baixant MOLT ràpidament a partir de les 8 – 9 del matí). La resta del dia quedarà molt inestable, amb ruixats que poden afectar qualsevol indret i moment, localment amb ganes, amb una cota de neu que es desplomarà fins als 1400m. ATENCIÓ LA CRESCUDA DELS RIUS! Per sobre dels 2500m es poden acumular entre 50 i 100cm de neu nova entre dijous i diumenge, que sumat als acumulats anteriors, fa que parlem de grans acumulacions a cotes molt altes (CONSULTEU ALLAUS!)
El gran protagonista també, les fortes ratxes de vent, huracanades en cotes altes fins al migdia. A la tarda perdent intensitat, però encara fort.
Temperatura baixant amb el pas de les hores.

Dissabte 21 de desembre: Tot i que les primeres hores del dia seran tranquil·les, els núvols aniran a més i a partir de mig matí tindrem les primeres precipitacions al Pirineu occidental i arribaran de forma més feble a la resta del Pirineu. Es mantindrà la jornada molt inestable, amb cel cobert, boires a muntanya i ruixats que afectaran qualsevol indret i moment del dia. Nou ball de cotes, dels 1600m al matí, es dispara al migdia fins als 2300m, per caure al vespre fins als 1500m. El vent torna a guanyar molta intensitat, atenció amb el torb en zones altes. Ambient fred.

Diumenge 22 de desembre: Continua el temps molt inestable, amb cel cobert al vessant nord del Pirineu i Alt Pirineu, i més clarianes al Prepirineu. Podem tenir nevades (més aviat febles) durant bona part del dia a tot el Pirineu, més continuades com més al nord, i amb més pauses com més a tocar del Prepirineu. 
Cota de neu sembla, que baixa tota la jornada, uns 1200m. El vent que continuarà sent destacable de mestral. 

Tendència pels pròxims dies: Tot i que encara no estan d’acord els mapes, pinta que podem tenir un Nadal càlid i encara estem per veure si ens acaba afectant un front o no! Així que haurem d’estar atents a la previsió de diumenge. 

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats nostre, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »