PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 10, 11 i 12 DE GENER- Nevadeta divendres i cap de setmana de sol!

Ja tenim el “frontet” a les portes del Pirineu! A partir de la propera matinada i fins el migdia de demà, la neu farà acte de presència al Pirineu i Prepirineu. No ens emocionem, en conjunt serà una nevada feble, entorn els 5 cm, i poden arribar fins als 15 cm al Pirineu oriental. Ambient d’hivern, ventades fortes de nord -Torb- i cap de setmana de sol, amb temperatures ben fredes. Anem a detallar com ens afectarà aquest front a continuació:

Divendres 10 de gener: Arriba el front durant la matinada amb precipitacions entre febles i moderades, que afectaran tot el Pirineu i Prepirineu fins a mig matí, quan es començaran a obrir clarianes i a la tarda ja dominaran el cel, poc ennuvolat, tret del vessant nord, on continuarà el dia gris amb nevades febles-
Les precipitacions seran més aviat escasses, amb registres inferiors als 5 mm al Prepirineu occidental, entre 5 i 10 mm a la resta de Pirineu occidental i vessant nord, essent les zones més afavorides com el Pirineu i Prepirineu oriental amb registres entorn als 15 mm. 
Temperatura amb una forta baixada, amb ambient de ple hivern tota la jornada. El millor de la situació de demà, la cota de neu, entorn als 1.100 m. L’altre element destacable de la jornada, seran les fortes ventades de nord, especialment entre el migdia i la tarda. MOLTA PRECAUCIÓ AMB EL TORB A L’ALTA MUNTANYA!

Dissabte 11 de gener: Després del petit parèntesis d’inestabilitat de divendres, torna l’anticicló! Jornada novament dominada pel sol i sense complicacions meteorològiques. Ambient ben fred i vent encara destacable durant el matí, però perdent intensitat durant les hores. 

Diumenge 12 de gener: Dia radiant de sol, vent molt més encalmat i temperatura freda però no com la de dissabte. 

Tendència pels pròxims dies: Paciència! Tenim uns quants dies més d’anticicló per davant, amb ambient força hivernal. Mapes interessants a partir de 18 de gener… Ho seguirem!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »