PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 15 i 16 DE GENER- Forta nevada de nord o llevantada? Fred, segur!

A només tres dies vista, els mapes del temps són completament contradictoris! En tot cas, uns o els altres, donen la fi de l’anticicló i l’arribada segura d’ambient de cru hivern. La nevada, dues situacions ben diferents, uns mapes es decanten per una abundant nevada de nord, arribant de forma més feble al Prepirineu (neu a totes les cotes) i altres mapes, per un cap de setmana estable, abans de l’arribada d’una llevantada.. Per parar boig.. intentem detallar-ho tot a continuació:

Dimecres 15 de gener: Jornada sol i alguns núvols decoratius, però sense precipitacions i ambient que continuarà de ple hivern, amb gelades intenses especialment a les zones més baixes (menys fred a alta muntanya). Vent força encalmat. 

Dijous 16 de gener: Últim dia d’anticicló, matinada i matí novament molt fred a les valls i cel poc núvol tota la jornada. L’únic primer element diferent als dies anteriors, el vent, que començarà a bufar fort del sud-oest. Temperatura similar a dimecres.

Tendència pels pròxims dies: Divendres arriba el front! Jornada però tranquil·la, amb augment dels núvols durant la tarda i arribada de nevades entre la tarda i vespre.
Haurem d’esperar a veure com arriba d’actiu, però ara per ara pinta que no serà gaire productiu pel que fa a les nevades. Això sí, la cota de neu, baixant en picat i ambient que es tornarà de ple hivern (tret de les zones fondes on ja ha fet molt fred aquests dies).
I com ja hem comentat a la introducció, expectants davant l’escenari final de la situació! Uns mapes indiquen que durant el cap de setmana tindrem més de 50cm de  neu nova al vessant nord i uns 20 a la resta (totes les cotes del Pirineu) i altres donen un cap de setmana molt més estable, però amb una possible situació de llevant a inicis de la setmana vinent.. El que si podem assegurar pel cap de setmana, és que tindrem ambient molt fred i vent! Estarem mooolt entretinguts els propers dies!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »