PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 17, 18 i 19 DE GENER- Dos fronts de nevades, abans d’una forta llevantada!

PER FI!!! Adéu anticicló i hola al moviment méteo! Demà divendres ja tindrem nevades (en conjunt febles) a tot el Pirineu i amb una notable baixada de temperatura, que farà baixar la neu fins als 1000m! Dissabte mitja treva fins la tarda, per tornar a nevar i A TOTES LES COTES, diumenge! El plat fort però, arribaria entre el vespre de dilluns i fins dijous, amb una situació molt potent de llevant, que ara per ara sembla que afectaria directament al Pirineu, especialment abundant al sector oriental, però també nevarà i amb ganes, a la resta de la serralada! Caldrà però, seguir-ho moolt atentament, les llevantades ja sabem que són força “p…” Anem a veure aquesta farcida previsió a continuació:

Divendres 17 de gener: A partir d’allà les 5 del matí, començarà a nevar feblement al Pirineu occidental, (Ribagorça, Pallars i zones properes), per sobre dels 1700m. Tindrem una treva en aquesta zona, tret del vessant nord on anirà nevant, i entre el migdia i el vespre, els ruixats de neu arribaran a bona part del Pirineu i Prepirineu, baixant de cota fins als 1000m.
Poca quantitat!! Entre 2 i 8cm a gran part del Pirineu, i entre els 10 i 15cm a la Vall d’Aran i zones del vessant nord!
Vent a la tarda i nit, fort del nord. Torb. 
La temperatura a alta muntanya, caurà en picat! Ambient de ple hivern. 

Dissabte 18 de gener: Començarem amb una jornada força tranquil·la, amb domini del cel poc núvol, tret del Prepirineu i la Vall d’Aran, on estarà més cobert, i continuarà el temps força estable fins al migdia. A partir de llavors el cel s’anirà cobrint i les nevades FEBLES en fer-se fosc, aniran guanyant extensió des de la Ribagorça, cap a la resta del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu anirà baixant dels 1000m a qualsevol cota al llarg de la nit.
Vent feble durant el matí, guanyant intensitat a la tarda. Atenció el torb en zones altes. Ambient de cru hivern. 

Diumenge 19 de gener: Al llarg de la matinada anirà nevant a tot el Pirineu i Prepirineu, FEBLE, i segons alguns mapes del temps, ho podrà fer fins a mig matí. Nevarà a totes les cotes! Pausa de nevada entre mig matí i mitja tarda, quan la nevada, en aquesta ocasió al vessant nord del Pirineu i la resta del Pirineu Axial, serà moderada i a totes les cotes. 
Atenció a la tramuntana! Serà forta tota la jornada, amb torb! Ambient MOLT fred.

Tendència pels pròxims dies: Dilluns algunes nevades febles, tot esperant que la pertorbació que es formi al mediterrani, es comenci a recaragolar, i ens enviï una situació molt potent de llevant! Sabem tots nosaltres, que una petita variació de la seva posició pot fer desviar tota la precipitació més al sud o al nord, però ara per ara la situació és perfecte per veure una nevada MOOOLT forta entre dilluns vespre i dijous al Pirineu oriental (més de 150cm de neu nova) i gruixos entre els 25 i 50cm a la resta del Pirineu català…
Després de la llevantada, podríem continuar tenint moviment.. Ja hem patit prou amb 5 setmanes d’anticicló, oi?

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »