MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes des del refugi de la Pleta del Prat fins a l’estany Mascarida (Tavascan)

L’Estació d’esquí Tavascan -oberta des del 1991-, també anomenada Estació d’Alta Muntanya Tavascan Pleta del Prat, és troba situada al final de la vall de Mascarida, al terme municipal de Lladorre, a la comarca del Pallars Sobirà. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aquest indret, ens acompanyeu?

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Estany Mascarida i estany del Diable (no és un cim)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 7’4 km
  • Desnivell acumulat (en total): 748 m (Altitud mínima:  1.546 m / Altitud màxima: 2.299 m)
  • Temps total (sense parades):  4:30 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament estació esquí Tavascan – Refugi Pleta del Prat
  • Dificultat: Moderada (a causa del desnivell)
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Parc Natural de l’Alt Pirineu – 1:50.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’estació d’esquí Tavascan. Sortim des del refugi de Pleta del Prat, on es poden llogar les raquetes -des de les 9h del matí-. Seguim per l’itinerari marcat, amb alguna que altre pujada durillla, fins a una zona més àmplia de prats alpins. Des d’aquest punt, ja tenim excepcionals vistes panoràmiques de la zona. Tot i això, seguim pujant per la collada dels estanys, per arribar finalment al nostre objectiu: l’estany de Mascarida i el del Diable. Per baixar, desfem el camí fins arribar altre cop al refugi.

RECOMANACIONS:

Al Pallars Sobirà, recomanem la visita a la Vall de Cardós. Excepcional vall, la qual ha sabut mantenir la modernització amb la tradició cultural de tota la vida. Així doncs, un indret preciós a visitar amb poblets idíl·lics com Ainet de Cardós o Lladorre. D’altre banda, és una de les zones més interessants climàticament parlant del Pirineu, amb una diversitat única i fascinant, que ens ofereixen contrasts únics a molt pocs quilòmetres de distància i que s’evidencien clarament en el paisatge.

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »