MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo al pic de l’Orri des de Port Ainé

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) al cim del Pic de l’Orri, des de l’estació d’esquí de Port Ainé.  Farem el cim doncs, per la zona de les Comes de Rubió, una zona preciosa amb espectaculars vistes. Així doncs, ens acompanyeu?

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Pic de l’Orri (2.442 m)
  • Duració de la ruta: Un matí (dia sencer si ens quedem a dinar a l’estació de Port Ainé)
  • Distància total: 8’10 km 
  • Desnivell acumulat (en total):464 m (Altitud mínima:  1.961 m / Altitud màxima: 2.442 m)
  • Temps total (sense parades):  3 h
  • Punt d’inici i final: Pàrquing estació Port Ainé
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Parc Natural de l’Alt Pirineu. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular des de l’estació d’esquí alpí de Port Ainé. Sortim des de la cota 1.995 m de l’estació, fent els primers metres amb els esquís a la motxilla, depenent de l’estat de la neu i de l’estació. A partir dels 2.100 m, on trobem el bar, comencem a pujar amb els esquís ja posats, aprofitant el traçat a través del bosc per les Comes de Rubió. Finalment, arribem al cim, amb una vistes precioses del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Per baixar, desfem el mateix camí, passant ràpidament per la Torreta de l’Orri. 

RECOMANACIONS:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, es va crear l’1 d’agost, a través del Decret 194/2003. Situat entre les comarques del Pallars Sobirà i el nord de l’Alt Urgell, és troba ubicat en gran part del Pirineu axial català; amb un total de 69.850 ha, és el PN més extens de Catalunya, amb les alçades màximes de les serralades del territori autonòmic. En destaquem, l’elevat interès geològic, geomorfològic i hidrològic, amb exemples excepcionals com l’estany de Certascan, l’estany glacial més extens de Catalunya, o la cinglera de l’Obaga de Valeran, un dels avencs més profunds del territori català -total de 320 m de profunditat amb un recorregut d’aproximadament 365 m-.

 

No et pots perdre…
EsquiMu al Pic dels Pedrons (Andorra)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »