PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ ESPECIAL LLEVANTADA 2020- A les portes d’una nevada ESPECTACULAR

Amb un 80% de probabilitat d’encert en el pronòstic, ens animem a anunciar probablement, una de les nevades més bèsties dels darrers anys, especialment al Pirineu Oriental, però que serà també molt abundant a la resta del Pirineu!
A banda de predir aquesta nevada provinent de llevant amb certa il·lusió, també ho fem amb una mica de respecte, donat que els mapes per la zona del Pirineu Oriental fan literalment, por.. Els registres màxims en aquestes zones (entre diumenge i dijous) poden superar els 3m de neu nova, que lògicament, podran comportar una situació de perill molt elevat, ja sigui per tema d’allaus o bé, pel futur desgel de tota aquesta quantitat de neu.. Brutal! A la resta del Pirineu, vora 2m a les zones properes al Ripollès, 1 metre a gran part del Pirineu, i entorn dels 70cm al Pirineu més occidental! Anem a veure aquesta farcida previsió a continuació:

Diumenge 19 de gener: Al llarg de la matinada anirà nevant a tot el Pirineu i Prepirineu, FEBLE, i començarà a obrir-se clarianes i aturar la nevada, cap allà les 10 del matí. La resta de la jornada, amb domini de les grans clarianes, tot i que al tard, es podran tornar a produïr nevades al vessant nord i altres zones de l’Alt Pirineu.
Les temperatures cauran i l’ambient serà de cru hivern, amb màximes inferiors als 10ºC a l’alta muntanya. La cota de neu, baixarà dels 1000m de la matinada, als 700m al matí i totes les cotes al vespre. Vent molt fort de gregal.

Dilluns 20 de gener: Dia d’espera al Pirineu! Tot i això, cel força cobert i nevades febles, a qualsevol cota, entre mig matí i el migdia, a qualsevol indret. Insistim, poca poca cosa. Al vespre, per l’Empordà, Garrotxa, Osona i Ripollès, s’aniran estenent les nevades a cotes ben i ben baixes (400m?). Ambient molt fred. Ventada de gregal.

Tendència pels pròxims dies: Dimarts i dimecres, temporal de primera categoria sobre el Pirineu de llevant! Precipitacions molt abundants a tot el Pirineu i Prepirineu i extremadament abundants al Ripollès, Garrotxa, Conflent i Capcir, amb registres de precipitació que podrien arribar a superar els 300mm i el tou de neu a muntanya, impressionant! A la resta del Pirineu, Berguedà, Cerdanya, Andorra i part de l’Alt Urgell registres entorn dels 150mm, els 100mm cap al Pallars i fins a 80 a la Ribagorça. Mapes actuals, ja sabem que les llevantades varien força de posició i els registres poden variar fàcilment en properes previsions!
Això sí! Cotes de neu amb la llevantada, que molt probablement s’enfilin fins als 1600m dimecres! Així doncs, res de grans acumulacions de neu a les grans valls. DEMÀ, ACTUALITZEM LA PREVISIÓ

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »