PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

ACTUALITZACIÓ PREVISIÓ ESPECIAL LLEVANTADA GENER 2020- Es va confirmant la nevada ESPECTACULAR

Es confirma la nevada que anunciem fa dies, i que serà una de les més intenses del Pirineu Oriental dels darrers anys, i molt abundant a la resta del Pirineu!
De ben segur que aquesta enorme quantitat de neu comportarà problemes, així doncs alerta a la zona durant els pròxims dies i setmanes! Els mapes continuen insistint amb registres màxims que poden superar els 2-3m de neu nova en zones del Ripollès, Conflent i Capcir, (els mapes indiquen 400mm a la zona!!!!!!!) i a la resta del Pirineu, vora 2m a les zones properes al Ripollès, 1 metre a gran part del Pirineu, i entorn dels 70cm al Pirineu més occidental! Sense cap mena de dubte, una previsió i uns mapes excepcionals! Això si, parlem d’aquests registres de neu a ZONES ALTES, la cota anirà pujant i no veurem grans nevades a les principals valls.
Anem a veure aquesta farcida previsió a continuació:

Dilluns 20 de gener: Dia d’espera al Pirineu! Tot i això, cel força cobert i nevades febles, a qualsevol cota (400m), a partir de mig matí, al Pirineu Oriental i més esporàdicament en altres zones. Al llarg de la tarda les precipitacions aniran guanyant intensitat a les comarques de l’est del Pirineu, Empordà, Garrotxa, Osona i Ripollès.. Ambient molt fred. Ventada de gregal. La cota de neu a la nit anirà pujant als 800m.

Dimarts 21 de gener: Precipitacions MOLT abundants a la Garrotxa, Ripollès, Conflent, Capcir, Berguedà i sud de la Cerdanya, on en tota la jornada es podran superar els 100mm (metre de neu per sobre dels 1500m, precaució!). Les precipitacions també afectaran el Solsonès, Alt Urgell i Andorra de forma menys intensa i durant el dimarts, plourà/nevarà poc al Pirineu occidental i vessant nord.
Ens fa dubtar una mica la cota de neu, els mapes insisteixen que al matí se situarà als 900m i anirà pujant al final del dia fins als 1500m. Continua el fort vent de gregal – llevant. Temperatura menys freda que dilluns.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres arriba el plat fort, amb precipitacions abundants a totes les comarques del Pirineu, oriental i occidental! En aquesta jornada es poden superar els 200mm al Pirineu oriental i entre els 50 i 100 a la resta de la serralada. La cota de neu al Ripollès pujarà fins als 1700m i al Pirineu occidental quedarà cap als 1500m. Atenció allaus, torb i grans acumulacions de neu!
Dijous sembla que ja començarà a millorar moooolt ràpidament la situació.

Davant d’uns dels temporals que si s’acaben complint els mapes, recordarem durant molt de temps!

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »