PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 22 i 23 DE GENER- La llevantada ARA arriba al Pirineu!

MeteoPirinencs impacients, com ja fa dies que diem, la llevantada arribaria amb tota la seva intensitat a gran part del Pirineu entre dimarts nit i dijous matí!
De moment avui ja pluja i nevada abundant al Pirineu oriental, però entre la propera nit, tot dimecres i fins al matí de dijous, arriba amb molta força aquesta fortíssima ploguda/nevada, que afectarà amb violència al Pirineu Oriental i serà molt abundant a la resta del Pirineu!! Esperem la vostra info i imatges!!! A gaudir però amb molta precaució! Els gruixos de neu seran d’escàndol! Com sempre, ho ampliem tot a continuació:

Dimecres 22 de gener: Ja durant la matinada les precipitacions s’estendran per tot el Pirineu i Prepirineu i continuaran al llarg de tota la jornada. Seran abundants, extenses i intenses, especialment al Pirineu oriental, Garrotxa, Ripollès, Capcir i Conflent (entre 100 i 200mm), i destacables a la resta del Pirineu (entre 50 i 100mm). Potser entre el migdia i vespre, tindrem en algunes zones del Pirineu Occidental pluges més febles, a l’espera d’una reactivació a partir de llavors.
Com ja fa dies que comentem, no esperem neu a cotes baixes! La part forta de la precipitació, vindrà acompanyada de la part calenta de la perturbació, i la cota pujarà fins als 1700-1800m al Pirineu oriental i 1500-1600m a l’occidental. Per sobre dels 2000m al Ripollès, Capcir i Conflent, es podran superar en tot l’episodi, 2, 2.5 o fins i tot alguns mapes continuen insistint en vora 3 metres de forma puntual (Canigó i zona de Vallter). 1 metre zona del Prepirineu central i entre 50cm i 1 metre a la resta del Pirineu, tret del vessant nord (Vall d’Aran) on la nevada serà molt més discreta.
Vent de llevant intens. Ambient fred i humit. NO cal dir que jornada per no fer muntanya, atenció allaus i torb.

Dijous 23 de gener: Continua el temporal de pluja i neu, fins a mig matí, i amb alguns ruixats més intermitents (amb obertura de clarianes) fins a mitja tarda. Ens torna a arribar una part més freda, pel que les precipitacions durant dijous seran de neu fins als 1300m. 
Ambient molt més fred i encara destacable el vent.
El perill d’allaus serà mooolt important, caldrà anar seguint els butlletins respectius.

Us deixem l’animació del mapa de precipitació entre dimarts i dijous!

Tendència pels pròxims dies: Divendres jornada tranquil·la, que es mantindrà fins al matí de dissabte. Tarda de dissabte amb nevades febles en moltes zones del vessant sud i Prepirineu. Diumenge poques complicacions!

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »