PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

ACTUALITZACIÓ PREVISIÓ 22, 23 i 24 DE GENER- Arriba la traca final al PIRINEU

Alerta gent, la situació és i serà durant les properes hores, molt complicada! El que resta de dia continuarà plovent i nevant amb ganes, però els mapes donen una nova escombrada de fortes precipitacions entre la propera nit i matí de dijous! Molta pluja sobre mullat i molt preocupant, el gran tou de neu que encara queda per caure, sobre la ja més que escandalosa nevada que hem tingut, així doncs, precaució i seny, els gruixos de neu seran d’escàndol! Les cotes de neu, fent el que volen.. Us ampliem tota la previsió a continuació:

Dimecres 22 de gener: Tot el que resta de tarda continuarà amb precipitacions moderades, a estones amb alguna passa, però que aniran sumant litres i cm de neu a tot el Pirineu i Prepirineu. Alerta rius, gruixos de neu, trencadisses d’arbres, allaus, etc etc.
La cota de neu, ens estem tornant bojos, en teoria hauria d’estar entorn dels 1700 a la majoria de sectors, i encara aquest migdia neva a cotes de 700m en algunes raconades.. En resum, en moments de forta precipitació, podrem tornar a veure nevar a cotes molt més baixes del previst.

Dijous 23 de gener: Moltíssima atenció! Entre la matinada i matí, ens creua una segona línia de precipitació molt activa, que portarà pluges i nevada forta generalitzada a tot el Pirineu i Prepirineu. Podria tornar a venir acompanyada de tempesta. Es mantindran extenses i intenses fins al migdia, i entre el migdia i la nit, continuaran els ruixats, localment forts, a qualsevol indret. 
Entre el migdia de dimecres i vespre de dijous, es poden sumar més de 100-150mm al Pirineu Oriental i entre 50 i 100 al Occidental, moltíssima precaució, segur que farà molt mal.. Evitar desplaçaments i especialment, anar a alta muntanya.
La cota de neu novament, fent una mica el que voldrà, teòricament 1700m per baixar al llarg del dia als 1300m, però tornem a insistir, quan precipiti fort, la neu tornarà a baixar de cota, fins a les valls.

Tendència pels pròxims dies: Divendres jornada tranquil·la, que es mantindrà fins al matí de dissabte. Tarda de dissabte amb nevades febles en moltes zones del vessant sud i Prepirineu. Diumenge poques complicacions!

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »