MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo al Cap dels Closos des del Pla de Beret (Val d’Aran)

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) fàcil a la Val d’Aran amb inici al pla de Beret. Farem el cim doncs, per la fins al Cap dels Closos, una zona preciosa amb espectaculars vistes del territori aranès. Així doncs, ens acompanyeu?

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Cap dels Closos (2.467 m)
  • Duració de la ruta: Un matí 
  • Distància total: 8’65 km 
  • Desnivell acumulat (en total): 576 m (Altitud mínima:  1.900 m / Altitud màxima: 2.442 m)
  • Temps total (sense parades):  3:10 h
  • Punt d’inici i final: Pla de Beret
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Val d’Aran. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular des de la zona de l’estació del Pla de Beret, i ens dirigim direcció N cap a la Cabana de Gessa. La voregem i seguim ascendint, cap al riu “Arriu de Barlongueta”, on uns centenar de metres abans d’arribar-hi, comencem girem a l’esquerra i per la carena arribem al cim del Tuc deth Miei (2.258 m). Ens parem un moment per contemplar les vistes, i seguim direcció NO fins el nostre cim. D’allà, baixem fer la ruta circular, pel vessant del riu “Arriu deth Miei”, pròxim al pic del Tuc de Costarjàs. Finalment, arribem al nostre punt d’inici, amb una ruta fàcil i amb vistes precioses si ens fa bon temps!

RECOMANACIONS:

Un dels pobles més bonics d’Espanya, és troba ubicat a la Val d’Aran. Parlem doncs, de Bagergue, una petita població ubicada al municipi de Naut Aran, amb el títol del poble més elevat del territori aranès a 1.490 m. Localitzat al vessant més meridional de la vall d’Unhola, és una de les icones turístiques de la zona. És indiferent l’estació que hi vagis, a l’estiu, ple de flors i a l’hivern, cobert de neu, és un indret de visita obligada!

 

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »