MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes per Sant Joan de l’Erm

Sant Joan de l’Erm “Nou” és una estació d’esquí de fons, amb una ermita, situada a la vall de Castellbò, al municipi de Montferrer i Castellbò. El 1959 es va inaugurar un nou santuari, en substitució a l’edifici en ruïnes de Sant Joan de l’Erm vell, a 1.690 msnm. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aquesta vall, ens acompanyeu?

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: ruta circular Sant Joan de l’Erm (no és un cim)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 11’03 km
  • Desnivell acumulat (en total): 440 m (Altitud mínima:  1.640 m / Altitud màxima: 2.052 m)
  • Temps total (sense parades):  5:45 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament refugi de l’estació de Sant Joan de l’Erm
  • Dificultat: Moderada (a causa del desnivell)
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Alt Urgell. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’entrada de l’estació de Sant Joan de l’Erm. Seguim l’itinerari ja marcat exprés per fer raquetes de neu. És un recorregut no molt dur, en relació a pujades, però vas agafant altura sense donar-te’n compte. Indret ideal per gaudir dels paisatges blancs i panoràmiques en algun punt de la resta de la comarca o Pirineu. 

RECOMANACIONS:

Degut a la seva proximitat i elevada importància al ser capital de comarca, recomanem fer una visita a la Seu d’Urgell. És caracteritza per ser una ciutat mil·lenària i el seu coneixement global, sobretot de gran importància durant la època medieval. Així doncs, proposem un seguit de tres itineraris que ens ajudaran a conèixer les formes de vida en una ciutat de prop quinze segles d’antiguitat. 

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »